Futbol

Lucescu üzüldü

15 Mayıs 2014 Perşembe 22:29 - Son Güncelleme 15 Mayıs 2014 Perşembe 22:31

Ukrayna Kupası finalinde Dinamo Kiev, Shakhtar Donetsk'i 2-1 yenerek kupayı aldı

Ukrayna Kupası Final mücadelesinde iki dev Dinamo Kiev ile Shakhtar Donetsk karşı karşıya geldi. Kupayı kazanan taraf 2-1'lik galibiyet sonucu Dinamo Kiev oldu.

Stadion Vorskla'da oynanan ve Rusya Futbol Federasyonu'ndan Yuri Mozharovsky'nin düdük çaldığı mücadeleye iyi başlayan taraf Kiev ekibi oldu. Ligde şampiyonluğu rakibine kaptıran Mavi-beyazlılar, ilk yarı oynadıkları üstün oyun sonucu iki gol bularak soyunma odasına üstün girdiler. Dinamo Kiev'in golleri 40. dakikada Oleksandr Kucher (KK) ve 44. dakikada Domagoj Vida'dan geldi.

İkinci yarıya farkı azaltmak parolasıyla başlayan Lucescu'nun öğrencileri, oyunu rakip yarı sahaya yıkarak gol bulmak için yoğun çaba sarf ettiler. 57. dakikada Douglas De Souza'nın golüyle farkı 1'e indiren Shakhtar, bu dakikadan sonra beraberliği sağlamak için baskısını artıran Turuncu-siyahlı kulüp maçı uzatmak için gereken golü bulamayınca mücadele 2-1 Dinamo Kiev üstünlüğüyle sona erdi.

90. dakikada iki takımda da kırmızı kart gören oyuncular oldu. Dinamo da Ognjen Vukojevic, Shakhtar'da ise Yaroslav Rakitskyi oyundan atıldı.

Sıradaki Haber
ManU'dan Soma mesajı
Yükleniyor lütfen bekleyiniz