Futbol

Luis Enrique'den Arda'ya övgü

07 Ocak 2016 Perşembe 09:15 - Son Güncelleme 07 Ocak 2016 Perşembe 07:21

Enrique: "Arda ve Aleix'in oyunları hoşuma gitti"

 Barcelona Teknik Direktörü Luis Enrique, Kral Kupası'nda Espanyol'a karşı oynanan maçta ilk defa forma şansı bulan Arda Turan ve Aleix Vidal'ı övdü.

İspanya Kral Kupası son 16'lar ilk maçında Espanyol karşısında elde ettikleri 4-1'lik galibiyetin ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Enrique, "Arda ve Aleix'in oyunları hoşuma gitti. Arda çözümler buldu ve oyunu kanatlara taşıdı. Aleix de iyi bir süre aldı" dedi.

Enrique, Andres İniesta için ise "Xavi gibi futbolu sahada inanılmaz okuyor. Arkasında kim olduğunu görme yeteneğine sahip onun gibi başka bir futbolcu yok. Mükemmel bir futbolcu. Onun gibisi bir daha gelmez" yorumunda bulundu.

Barcelonalı futbolculardan Gerard Pique de gazetecilere yaptığı değerlendirmede, "Arda ve Aleix'i çok iyi gördüm. Nerden bakarsanız 6 aydır oynamıyorlar. Sezonun kalan kısmında takım için çok önemli iki futbolcu olacaklar ve çok katkı sağlayacaklar" ifadesini kullandı.

Öte yandan, karşılaşma sonrasında soyunma odalarının tünelinde bazı Espanyolllu futbolcuların, sözlü olarak Barcelonalı oyuncuları eleştirdikleri ve kısa süreli gerginlikler yaşandığı bildirildi. Bir Espanyollu futbolcunun "Senin kafanı patlatacağım" diye bağırdığı, bazılarının da soyunma odasının kapılarını yumrukladığı öne sürüldü.

Barcelonalı Andres İniesta, yaşananların bir derbi maçı için normal olduğunu belirterek, "Her şey sahada kaldı" değerlendirmesinde bulundu.

Espanyol takımının defans oyuncusu Javi Lopez ise geçen hafta sonu ligde Barcelona'ya karşı oynadıkları maçtan sonra Barcelona kulübü tarafından "medyatik saldırıya" uğradıklarını savunarak, bunun etkisinin bugün sahada görüldüğünü iddia etti.

İspanyol basını ayrıca, 56. dakikada Espanyol kalecisi Pau Lopez'in bir pozisyonda yerde olan Messi'nin ayağına bastığını hatırlatarak, hakemin bunu görmemesine dikkati çekti.

Sıradaki Haber
VİDEO | İspanyol basını Arda için ne dedi?
Yükleniyor lütfen bekleyiniz