Futbol

Madrid derbisinde gülen yok

02 Mart 2014 Pazar 21:05 - Son Güncelleme 02 Mart 2014 Pazar 21:10

Atletico Madrid ile Real Madrid arasında oynanan derbi maç 2-2 bitti.

İspanya Birinci Futbol Ligi'nin (La Liga) 26. haftasında Atletico Madrid ile Real Madrid arasında oynanan derbi maç 2-2 bitti. Real Madrid'e karşı Kral Kupası yarı finalinde elenen Atletico Madrid, ligdeki rövanşta öne geçmesine rağmen avantajını koruyamadı.

3. dakikada, Di Maria'nın pasında Atletico defansının hatasını iyi değerlendiren Benzema, Real'i 1-0 öne geçirdi. Erken yediği golün etkisiyle hırslanan Atletico, rakibine karşı daha agresif bir futbol oynamaya başladı.

Atletico aradığı beraberlik golünü, 27. dakikada Arda'nın ara pasında topla buluşan Koke'nin ayağından buldu. 1-1'lik skorun ardından galibiyete daha fazla inanmaya başlayan ve ataklarını yoğunlaştıran Atletico, Real Madrid defansına zorlu anlar yaşatttı. İlk yarının 1-1 tamamlanacağı düşünülen bir anda sahneye çıkan Gabi, 45+1'de yaklaşık 30 metreden topa çok güzel vurarak, Atletico'nun soyunma odasına 2-1 önde gitmesini sağladı. Oldukça sert bir futbolun oynandığı ilk yarıda en fazla koşan taraf Atletico Madrid oldu.

İkinci yarıda takımlar oyuncu değişikliği yapmadan sahaya çıktı. İlk yarıdaki hızlı ve agresif temposunu ikinci yarının ilk 15 dakikasında da koruyan Atletico, özellikle Diego Costa ile Real kalesinde tehlikeli olsa da farkı artıracak son vuruşu yapamadı. İlerleyen dakikalarda Atletico sadece Diego Costa'yı önde bırakarak, kontrataklarla gol ararken, Real Madrid disiplinli oyununu korudu.

82. dakikada Atletico defansında Mario Suarez'in hatasında oluşan karambolde Cristiano Ronaldo, Real Madrid'e beraberliği getiren golü attı: 2-2.

Maçın kalan dakikalarında tehlikeli bir atak olmadı ve karşılaşma 2-2'lik skorla tamamlandı. Real Madrid, puanını 64'e çıkartıp, liderliğini devam ettirirken, Atletico Madrid de 61 puana yükseldi.

Bu arada Atletico Madrid'de forma giyen milli futbolcu Arda Turan, ilk 11'de sahaya çıkıp, 83. dakikada yerini Cristian Rodriguez'e bıraktı. Maçın 11. dakikasında hakeme itiraz ettiği için sarı kart gören Arda, ligde toplam sarı kart sayısını 5'e çıkarttığı için bir sonraki lig maçında forma giyemeyecek.

İLGİLİ VİDEOLAR

Sıradaki Haber
Lig Kupası City'nin
Yükleniyor lütfen bekleyiniz