Futbol

Marega'ya yapılan ırkçı saldırının yankıları

17 Şubat 2020 Pazartesi 15:37 - Son Güncelleme 17 Şubat 2020 Pazartesi 16:38

Porto'nun forveti Marega, Vitoria Guimaraes maçında ırkçı saldırıya maruz kaldı ve soyunma odasına gitti. Olay ise dünya genelinde geniş yankı buldu. Marega'yı uzun süre sakinleştirmeye çalışan Otavio'ya da eleştiriler var.

Porto'nun forveti Marega, Vitoria Guimaraes maçında ırkçı saldırıya maruz kaldı ve soyunma odasına gitti. Olay ise dünya genelinde geniş yankı buldu. Marega'yı uzun süre sakinleştirmeye çalışan Otavio'ya da eleştiriler vardı.

Dün gece Portekiz Ligi’nde oynanan Vitoria Guimaraes maçına Moussa Marega’ya yapılan ırkçı saldırılar damga vurdu.

Avrupa’nın büyük liglerinde son zamanlarda artan ırkçı olayların ardından Marega, sahayı terk etti ve direkt soyunma odasına gitti. Marega soyunma odasına doğru ilerlerken tüm futbolcular yıldız oyuncuyu ikna etmeye çalıştı.

Bu olay, tüm dünya gündemine oturdu. Saldırının ardından Portekiz Başbakanı dahil olmak üzere dünyadan birçok isim Marega’ya destek verdi.

Portekiz gündeminde ise Otavio’nun hareketi vardı. Marega’nın en yakın arkadaşlarından Otavio, uzun bir süre Marega’yı sahada tutmaya çalıştı. Marega'nın sahada kalması için uzun süre ısrar edince, Otavio’ya sosyal medyadan tepki geldi. Tepkilerin ardından ise Marega açıklama yaptı. Otavio’ya “ırkçı” diyen taraftarlara karşı Marega, "O benim kardeşim! Beni sadece bir kardeş gibi sakinleştirmeye çalıştı ve benimle olduğunu biliyorum." dedi.

Otavio da, "Marega'yı savunmak istediğimi anlamıyor musunuz?, Marega'ya sormalısınız, ırkçılığa karşıyım ve suçlamaları kabul etmiyorum", açıklamasını yaptı.

Porto Teknik Direktörü Sérgio Conceição da basın toplantısında olaylara değindi. Başarılı teknik adam, "Olanlara tamamen öfkeliyiz. Taraftarların Vitória’ya olan tutkusunu biliyorum ve sanırım hayranların çoğu ısınmadan bu yana Moussa'ya hakaret eden bazı insanların tavrında kendilerini de görmüyor. Biz milliyete, ten rengine, saç rengine bakılmaksızın bir aileyiz. Biz insanız, saygıyı hak ediyoruz. Burada olanlar talihsiz.” İfadesini kullandı.

Açıklamaları en çok merak edilen isim ise Marega’ydı. Marega, sosyal medya hesabından destekçilerine teşekkür etti ve "Ten rengimi savunduğum için bana sarı kart gösteren hakeme teşekkür ediyorum.” dedi.
Portekiz Başbakanı Antonio Costa’nın da gündeminde ırkçı saldırı vardı. "Her türlü ırkçılık eylemi suçtur. Hiçbir insan böyle bir olayla karşılaşmamalıdır. Her koşulda ırkçılık eylemlerini kınıyorum. Sadece harika bir oyuncu değil, aynı zamanda harika bir vatandaş olduğunu kanıtlayan Marega ile tam dayanışma içindeyiz” dedi.

Vitoria Guiamaraes cephesinde ise başkan konuştu. Miguel Pinto Lisboa, "Cinsiyet ve ırk eşitliğini destekliyoruz. Kendimizi bu tür davranışlarda görmüyoruz, eğer taraftarlardan herhangi biri bu davranışa sahipse, ilgili önlemleri alacağız. Bir sporcunun kışkırtıcı davranışları vardı" dedi ve tepki gördü.

Portekiz basını da manşetlerinde bu olaya yer verdi. A Bola gazetesi, "Biz Marega'yız" başlığını attı. O Jogo ise, "Suç" başlığını attı. Record da, "Marega 5-0 Irkçılık" dedi. 

 

Kaynak: TRT SPOR

Sıradaki Haber
"Münih kahramanı" Gregg hayatını kaybetti
Yükleniyor lütfen bekleyiniz