Futbol

Mario Balotelli fena patladı!

25 Haziran 2014 Çarşamba 22:44 - Son Güncelleme 25 Haziran 2014 Çarşamba 22:55

İtalya'nın kupadan elenmesinin faturasının kendisine kesilmesine sert çıktı.

2014 FIFA Dünya Kupası finallerine ilk turda veda eden İtalya Milli Takımı'nın golcü oyuncusu Mario Balotelli, elenmenin faturasının kendine kesilmesine karşı çıkarak, "Mazereti bende değil başkasında arayın" dedi.

İtalya'da, Brezilya'daki turnuvaya veda etmenin şaşkınlığı ve elenmenin suçlusunu bulma yarışı devam ederken, eleştirilerden fazlasıyla nasibini alan golcü Balotelli, bu duruma tepki gösterdi.

"23 yaşındayım ve İtalyan olmayı ben seçmedim"

Sosyal medya aracılığıyla yaptığı açıklamada, kendine yöneltilen "gerçek bir İtalyan" olmadığı yönündeki söylemler başta, kupada iyi performans göstermediğinin takım arkadaşlarınca dahi dile getirilmesine cevap veren yıldız oyuncu, "Ben, Mario Balotelli'yim. 23 yaşındayım ve İtalyan olmayı ben seçmedim. Bunu çok güçlü şekilde istedim çünkü ben, İtalya'da doğdum ve hep burada yaşadım. Bu kupayı ben de çok istiyordum. Üzgünüm, kızgınım ve ben de hayal kırıklığına uğradım" ifadesini kullandı.

Grupta oynadıkları ve 1-0 kaybettikleri Kosta Rika maçında gol atabileceğini ama bunun olmadığını belirten Balotelli, "Haklısınız, gol atabilirdim ama sonra? Sonraki problem neydi? Belki de söylemek istediğiniz sadece bu. Bu sefer suçu sadece kendime yüklemiyorum çünkü Mario Balotelli, milli takım için her şeyini verdi ve hiçbir yanlış yapmadı. Dolayısıyla mazareti bende değil başkasında arayın" değerlendirmesinde bulundu.

Balotelli, vicdanı olduğunu, ülkesi için her şeyini vermekten gurur duyduğunu aktardı.

Irkçı sataşmalara tepki gösterdi

Mario Balotelli, kendisi için yapılan eleştirilerin bazılarında ten rengi üzerinden ırkçı sataşmaların da olmasını, "Utanç verici" diye değerlendirdi.

Milan'dan Balotelli'ye destek

Balotelli'ye destek ise kulübü AC Milan'ın asbaşkanı Adriano Galliani'den geldi.

Galliani, "Sanki bir tek Balotelli elenmiş gibi… Yapılan eleştirileri anlamıyorum" derken, turnuva boyunca İtalya için gol atan, gol atmayı deneyen tek hücum oyuncusunun Balotelli olduğunu, diğer forvetlerin sahada bile görünmediğini savundu.

Buffon ve De Rossi, Balotelli'yi işaret etmişti

Uruguay maçının ardından basına demeç veren İtalyan Milli Takımının iki tecrübeli oyuncusu Gianluigi Buffon ve Daniele De Rossi de ayrı ayrı yaptıkları "Sosyal figür olmayan, sahada gerçekten oynayacak adamlara ihtiyaç var" yönündeki açıklamalarıyla Balotelli'yi eleştirilerinin merkezine koymuştu.

Sıradaki Haber
Arjantinli yıldız Zenit'te
Yükleniyor lütfen bekleyiniz