Futbol

Mbia listeden çıkarıldı!

03 Kasım 2015 Salı 14:43 - Son Güncelleme 03 Kasım 2015 Salı 14:01

İşte Afrika'da yılın futbolcusu ödülü için aday gösterilen 10 isim.

Afrika'da 2015 yılının en iyi futbolcusu ödülünün 37 kişilik aday listesi, 10 futbolcuya düşürüldü.

Afrika Futbol Konfederasyonu'nun (CAF) internet sitesinde yer alan listede, ödülü 4 yıldır kazanan Manchester City'nin Fildişi Sahilli futbolcusu Yaya Toure, Porto'dan Cezayirli Yacine Brahimi, Borussia Dortmund'dan Gabonlu Pierre-Emerick Aubameyang, Southampton'dan Senegalli Sadio Mane ve Valencia'dan Tunuslu Aymen Abdennour gibi isimler dikkati çekti. Daha önce aday gösterilen Trabzonsporlu Mbia ise listeden çıkarılan bir diğer isim oldu. 

Bu arada Yaya Toure, bu sene ödülü kazanması halinde 5. kez yılın oyuncusu seçilen ilk futbolcu olacak. Toure ve Antalyaspor'da forma giyen Kamerunlu Samuel Eto'o, ödülü en çok kazananlar sıralamasında dörder kezle başı çekiyor.

Ödülün sahibi, 7 Ocak 2016'da Nijerya'nın Abuja şehrinde düzenlenecek törende açıklanacak.

Afrika'da yılın futbolcusu ödülü için aday gösterilen 10 isim şöyle:

Andre Ayew (Swansea City, Gana), Aymen Abdennour (Valencia, Tunus), Modather el-Tayeb (el-Hilal, Sudan), Mohamed Salah (Roma, Mısır), Pierre-Emerick Aubameyang (Borussia Dortmund, Gabon), Sadio Mane (Southampton, Senegal), Serge Aurier (Paris Saint-Germain, Fildişi Sahili), Sofiane Feghouli (Valencia, Cezayir), Yacine Brahimi (Porto, Cezayir), Yaya Toure (Manchester City, Fildişi Sahili).

Sıradaki Haber
Almanya'ya "Dünya Kupası" soruşturması
Yükleniyor lütfen bekleyiniz