Futbol

Melo ilk derbisini kazandı

14 Eylül 2015 Pazartesi 09:09 - Son Güncelleme 14 Eylül 2015 Pazartesi 10:34

Serie A'nın 3. haftasında oynanan Milano derbisinde kazanan İnter oldu.

İtalya Birinci Futbol Ligi'nin (Serie A) 3. haftasında oynanan Milano derbisini, Milan'ı 1-0 yenen Inter kazandı.

Giuseppe Meazza Stadı'nda oynanan ve ev sahibi Inter olması sebebiyle mavi-siyahlı taraftarların çoğunlukta olduğu karşılaşmayı hakem Gianluca Rocchi yönetti.

Kontrollü geçen maçın ilk dakikalarının ardından 31. dakikada gelişen Milan atağında, Keisuke Honda'nın şutunu kaleci Samir Handanovic iki hamlede kontrol etti.

39. dakikada Jovetic'in Milan kalesini soldan gören bir pozisyondan yaptığı sert ve düzgün vuruş az farkla dışarı çıktı.

45. dakikada Jovetic'in ara pasında Milan ceza sahası içinde topu önünde bulan ve kaleciyle karşı karşıya kalan Icardi'nin plasesinde kaleci Diego Lopez gole izin vermedi.

Karşılaşmanın ilk yarısı golsüz sona erdi.

55. dakikada Perisic'in sol kanattan ortaladığı topa kafa vuruşunu yapan isim Guarin oldu. Milan kalecisi Lopez güçlükle topu çeldi.

58. dakikada topu kendi taşıyan Inter'in Kolombiyalı oyuncusu Fredy Guarin'in Milan kalesini cepheden gören noktada ceza yayı üzerindeyken çektiği sert şutta top, kaleci Lopez'in sağından ağlarla buluştu: 1-0.

78. dakikada Balotelli'nin yaklaşık 25 metreden çektiği şutta meşin yuvarlak direkten dışarı gitti.

Müsabakada başka gol olmayınca ev sahibi Inter, maçı 1-0 kazanarak 3 puanın sahibi oldu. Bu galibiyetle mavi-siyahlılar, puanını 9'a yükseltti ve liderlikte yer aldı. Milan ise 3 puanda kaldı.

Maçtan notlar

Karşılaşma öncesi takımlar ısınmak için sahaya çıktıklarında bir dönem Inter'de forma giyen Mario Balotelli ile şu anda Milan'ı çalıştıran Sırp teknik adam Sinisa Mihajlovic yoğun şekilde ıslıklandı. Balotelli, oyuna girdiği 61. dakikada da Interli taraftarlarca ıslıklara maruz kaldı.

Inter'in bu sezon yaz transfer döneminin sona ermesine az bir süre kala Galatasaray'dan kadrosuna kattığı Brezilyalı orta saha oyuncusu Felipe Melo, mavi-siyahlı formayla ilk kez bir maça ilk 11'de başladı. Galatasaray'dan transfer edilen bir diğer oyuncu Alex Telles ise karşılaşmaya 67. dakikada Juan Jesus'un yerine dahil oldu.

Maç öncesi tribünlerin tamamının dolduğu gözlenirken, iki takım taraftarları yaptıkları koreografi şovlarla dikkati çekti.

Müsabakayı bir dönem Inter forması da giyen Antalyaspor'un Kamerunlu golcüsü Samuel Eto'o da protokol tribününden takip etti. Eto'o'nun Inter'in golünde büyük sevinç yaşadığı görüldü.

Sıradaki Haber
Adebayor'un sözleşmesi feshedildi!
Yükleniyor lütfen bekleyiniz