Futbol

Memmedov'a veda

04 Ağustos 2014 Pazartesi 14:33 - Son Güncelleme 04 Ağustos 2014 Pazartesi 14:36

Azerbaycan'ın ünlü futbolcularından Elekber Memmedov son yolculuğuna uğurlandı.

Azerbaycan futbol tarihinin en büyük futbolcularından, bağımsız Azerbaycan Milli Takımı'nın ilk teknik direktörü ve Azerbaycan Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Elekber Memmedov, son yolculuğuna uğurlandı.

Evinde, 1 Ağustos'ta evinde ölü bulunan 84 yaşındaki Elekber Memmedov için Azerbaycan Devlet Spor Akademisinde veda töreni düzenlendi.

Azerbaycan Futbol Federasyonu tarafından düzenlenen törene, Azerbaycan Kültür ve Turizm Bakanı Ebülfez Garayev, Gençlik ve Spor Bakanı Yardımcısı İsmayıl İsmayılov, Profesyonel Futbol Ligi Başkanı Ramin Musayev, futbol kulüpleri temsilcileri, eski futbolcular ve vatandaşlar katıldı.

Törenin ardından Memmedov'un cenazesi, 2. Fahri Hiyaban'da defnedildi.

Elekber Memmedov

1930 doğumlu Memmedov, Neftyanik Bakü takımında başladığı futbol kariyerinin zirvesine 1950'li yıllarda Dinamo Moskova kulübünde çıkmıştı. Dinamo Moskova'da dört kez Sovyetler Birliği (SSCB) şampiyonluğu yaşayan Memmedov, SSCB Milli Takımı formasını da giymişti.

SSCB üst liginde çıktığı 185 maçta 56 gol atan Memmedov, 1955 yılında oynanan Dinamo Moskova-Milan karşılaşmasında rakip takıma 4 gol atarak tarihe geçmişti.

1962 yılından itibaren teknik direktörlük yapmaya başlayan Memmedov, Neftçi Bakü'yü çalıştırmış, Azerbaycan bağımsızlığını kazandıktan sonra milli takımın ilk teknik direktörü olmuştu.

Sıradaki Haber
Del Piero'nun bırakmaya niyeti yok
Yükleniyor lütfen bekleyiniz