Futbol

Mesut varsa gol de var!

10 Kasım 2015 Salı 10:32 - Son Güncelleme 10 Kasım 2015 Salı 10:47

Arsenal'de Mesut Özil, oynadığı 15 maçta yaptığı 10 asistle takımını sırtlıyor.

İngiltere Premier Lig'de Arsenal forması giyen Mesut Özil, bu sezon ortaya koyduğu performans ve yaptığı asistlerle takımının başarısında büyük rol oynuyor.

Kuzey Londra ekibinin 2013 yılında yaz transfer döneminin son gününde İspanya'nın Real Madrid takımından renklerine bağladığı Mesut Özil, üç sezondur giderek yükselen performansıyla adından sıkça söz ettiriyor. 42 milyon sterlinlik bonservis ücretiyle kulüp tarihinin transfer rekorunu kıran ancak zaman zaman beklentileri karşılayıp karşılamadığı tartışmalarının odağında yer alan 27 yaşındaki Türk asıllı Alman futbolcu, sezonun başından bu yana yaptığı 10 asistle takımını sırtlıyor.

"Topçular"daki ilk sezonunda Premier Lig ve Şampiyonlar Ligi'nde toplam 34 maça çıkan yıldız futbolcu, 2013-14 sezonunu 6 gol ve 1 asistlik performansla tamamladı. Bir sonraki sezonunda takıma daha fazla adapte olan Mesut, lig, Federasyon Kupası ve "Devler Ligi"nde sahaya çıktığı 32 maçta 5 gol ve 8 asistle oynadı.

Arsenal'in Fransız menajeri Arsene Wenger'in de çok şey beklediği Mesut Özil, bu sezona muhteşem bir başlangıç yaptı. Ağustos ayından bu yana Premier Lig'de ve Londra ekibinin 16 yıldır aralıksız boy gösterdiği Şampiyonlar Ligi'nde tamamında ilk 11'de olmak üzere 15 maça çıkan Mesut Özil, 2 gol ve 10 asistlik performansıyla takımının başarısına büyük katkı sağladı.

Ligde Manchester City ile aynı puanla zirveyi domine eden Arsenal'ın sadece 2-0'lık skorlarla yenildiği West Ham United ve Chelsea maçları ile golsüz berabere kaldığı Liverpool mücadelesinde skorun değişmesinde etkili olamayan Mesut Özil, diğer 9 maçta asistleriyle takımını sırtladı.

Alman futbolcunun asist yaptığı 8 maçı kazanan Londra temsilcisi, sadece Tottenham ile oynadığı derbi maçta 1-1 berabere kalarak puanları paylaştı.

Premier Lig'de üst üste 6 maçta asist yapmayı başaran Mesut Özil, bu istatistiğiyle de rekor kırarak lig tarihine geçti. Daha önce Manchester United'da Ryan Giggs ve Antonio Valencia, Arsenal'de Thierry Hery, Chelsea'de Gianfranco Zola ve Tottenham'da Darren Anderton art arda beş maçta asist yapmıştı.

Şampiyonlar Ligi'nde bu sezon grubunda oynadığı dört maçın üçünü kaybeden "Topçular"ın kazandığı tek karşılaşmada da Mesut Özil performansıyla öne çıkmıştı. Cüneyt Çakır'ın düdük çaldığı ve Arsenal'ın sahasında Bayern Münih'i 2-0 mağlup ettiği mücadelede Mesut rakip fileleri havalandırmayı başarmıştı.

Adı golle özdeşleşti

Mesut Özil, bu sezon sadece yaptığı asistlerle değil yarattığı gol fırsatlarıyla da rakip takımlar için en tehlikeli futbolcuların başında geliyor. 27 yaşındaki futbolcu, geride kalan 12 haftada takımını 54 kez gol pozisyonuna sokarken, bu alanda da liderliği elinde bulunduruyor.

Asist krallığında Özil'i Manchester City'li David Silva izliyor. İspanyol futbolcu şu ana kadar 6 asist yaparken, Norwich Cityli Wes Hoolahan, Leicester Cityli Riyad Mahrez ve Evertonlı Gerard Deulofeu beşer asistle üçüncü sırada yer alıyorlar.

Mesut Özil ayrıca takımının en çok "terleyen" isimlerinin arasında yer alıyor. Forma giydiği 11 lig maçında toplam 112,3 kilometre koşan Alman futbolcu, maç başına 10,21 kilometrelik ortalamasıyla listenin üst sıralarında kendini gösterdi. Orta sahada görev yapan Ramsey 11,71, savunma oyuncularından Bellerin 10,70 ve Monreal 10,23'lük ortalamalarıyla ilk üç sırayı paylaştı.

Özil, şampiyonluğun en büyük adaylarından Arsenal ile iki kez kupa sevinci yaşadı. "Topçular", son iki sezonda Federasyon Kupası'nı müzesine götürmeyi başardı.

İLGİLİ VİDEOLAR

Sıradaki Haber
Bilic'e kötü haber
Yükleniyor lütfen bekleyiniz