Futbol

Milan ikinci yarıda coştu

04 Ekim 2020 Pazar 21:46 - Son Güncelleme 05 Ekim 2020 Pazartesi 00:04  |  Kaynak : AA

İtalya Birinci Futbol Ligi'nin (Serie A) 3. haftasında Milan, konuk ettiği Spezia’yı ikinci yarıda bulduğu gollerle 3-0 yenerek, ligde üst üste 3. galibiyetini aldı.

Karşılaşmanın ilk yarısı dengeli geçerken, ikinci yarının başında Lorenzo Colombo’nun yerine oyuna dahil olan milli futbolcu Hakan Çalhanoğlu oyunun gidişatını yine takımı lehine değiştiren isim oldu.

57. dakikada Rafael Leao’nun attığı golün pasını veren Hakan Çalhanoğlu, takımının maçta 1-0 öne geçmesini sağladı.

Ev sahibi Milan, 76. dakikada Theo Hernandez, 78. dakikada da yine Rafael Leao ile birer gol daha bularak, Spezia’yı 3-0 yendi ve 3 puanın sahibi oldu.

Ligde geçen sezon sonunda yakaladığı çıkışı, bu sezona da yansıtan Milan, üst üste 3. galibiyetini aldı.

Ayrıca milli futbolcu Çalhanoğlu, takımının son 12 maçında 8 gol atarak başarılı formunu bu müsabakada da sürdürdü.

- Atalanta yine gol olup yağdı

Serie A'nın 3. haftasındaki diğer karşılaşmalarda, şampiyonluk adayı Inter, ligin flaş ekiplerinden başkent ekibi Lazio ile 1-1 berabere kaldı.

Ligin bir diğer golcü takımı Atalanta ise gollü galibiyet serisine bu hafta Cagliari’yi ekledi. Mavi-siyahlılar, konuk ettiği Cagliari’yi 5-2 yenerek, lige 3'te 3 galibiyetle giriş yapmış oldu.

Milli futbolcu Mert Çetin ile Türk asıllı Koray Günter’in takımı Hellas Verona ise deplasmanda Parma'ya tek golle yenildi. Mert Çetin maçta 86 dakika mücadele ederken, Günter ise 90 dakika sahada kaldı.

Bugünün bir diğer maçında Benevento, Bologna'yı 1-0'lık skorla yendi.

Serie A'da Juventus-Napoli maçı oynanamadı

İtalya Birinci Futbol Ligi'nin (Serie A) 3. haftasında bugün yapılması planlanan Juventus-Napoli müsabakası, konuk ekibin kadrosundaki yeni tip koronavirüs (Kovid-19) vakaları nedeniyle Torino kentine gidememesinden dolayı oynanamadı.

Napoli'de 2'si oyuncu, 1'i de teknik heyetten 3 kişide Kovid-19 çıkması ve bu gerekçeyle yerel sağlık makamlarının takımın deplasmana gidişine izin vermemesi nedeniyle mavi-beyazlı ekip, bu akşam Torino'daki Allianz Stadı'nda oynanacak maça çıkamadı.

Maça çıkacağını daha önce açıklayan ev sahibi Juventus ve hakem üçlüsü, karşılaşmanın başlama saati 20.45'te (TSİ 21.45) stattaki yerini aldı.

Kurallar gereği ilk yarının son anına kadar rakip takımın sahaya çıkması beklendi. Torino'ya gidemeyen Napoli takımı sahaya çıkamadı. İlk yarının bittiği anla beraber hakem Daniele Doveri, maçı tatil etti.

Kurallar gereği maça çıkmayan Napoli'nin 3-0 hükmen yenik sayılması bekleniyor.

Karşılaşmanın başlama saatinden önce statta yerini alan Juventus Başkanı Andrea Agnelli, yaptığı açıklamada, "Maç öncesi (Napoli Başkanı) Aurelio De Laurentiis beni aradı ve maçın ertelenmesini talep etti. Kurallarımız gayet açık. Biz kurallar doğrultusunda sahada yerimizi aldık. Ona Juventus'un kurallara uyduğunu söyledim." ifadelerini kullandı.

Etiketler : MilanSerie A
Sıradaki Haber
Lewandowski: 4 - Hertha Berlin: 3
Yükleniyor lütfen bekleyiniz