Futbol

Milan kabustan uyanamıyor

13 Mart 2014 Perşembe 12:01 - Son Güncelleme 13 Mart 2014 Perşembe 12:05

İtalyan devi Milan, kulüp tarihinin en kötü sezonlarından birisini yaşıyor.

 İtalya'nın köklü kulüplerinden Milan, bu sezon beklentilerin oldukça uzağında kalarak son 10 yılın en kötü sezonunu yaşıyor.

Tarihinde 18 lig (Serie A) şampiyonluğu, 7 UEFA Şampiyonlar Ligi, 5 UEFA Süper Kupa ve 3 UEFA Kupa Galipleri Kupası, 3 Kıtalararası Kupa ve 1 FIFA Dünya Kulüpler Kupası'na sahip dünyanın en başarılı kulüpleri arasında gösterilen Milan, eski günlerini arıyor.

Kırmızı-siyahlı kulüp, bu sezon hiçbir kulvarda istikrarlı bir performans sergileyemezken, bir yandan da ekonomik sıkıntılarla boğuşuyor.

- Seedorf'ta çare olamadı

Sezonun ilk yarısında aldığı başarısız sonuçların ardından İtalyan teknik adam Massimiliano Allegri ile yollarını ayırarak yerine eski Hollandalı yıldız oyuncusu Clarence Seedorf'u getiren Milan, ligdeki kötü gidişatına "dur" diyemedi.

Milan, Serie A'da son 10 yıldaki en kötü performansını sergiledi. Bu sezon ligde Udinese ve Juventus oynadığı son iki karşılaşmayı da kaybederek 35 puanla 10. sıraya kadar gerileyen Milan, Avrupa bileti alma umudunu da iyice zora soktu. Milan, 2003-4 sezonundan bu yana ligde 27 haftanın sonunda beşinciliğin altına düşmemişti.

- Avrupa'da umduğunu bulamadı

Son iki sezonun şampiyonu lider Juventus'un 37 puan gerisinde bulunan Milan, Avrupa'da da umduğunu bulamadı. UEFA Şampiyonlar Ligi'nde ikinci tur rövanş karşılaşmasında da Ateletico Madrid'e 4-1 gibi farklı bir skorla yenilerek elenen Milan'da moraller tamamen bozulmuş durumda.

Milan'ın yeni hocası Seedorf, karşılaşmalarda istedikleri sonuçları alamamasının nedeni olarak takımın mücadele ruhunun kaybolduğuna işaret ediyor. Hollandalı teknik adam, geriye düştükleri karşılaşmalarda mental olarak çöktüklerini ve buna çözüm bulmak için çok çalışmaları gerektiğini vurguluyor.

İtalya Kupası'nda da (Coppa Italia) çeyrek finalde Udinese'ye yenilerek turnuvadan elenen kırmızı-siyahlılar, bu sezonu kupasız kapatmaların kesinleşmesinin ardından hedefsiz kalma tehlikesiyle de karşı karşıya geldi.

- Ekonomisi kötüye gidiyor

Milan, bir yandan da ekonomik sıkıntılarla boğuşuyor. Kulübün ekonomik krizde olması nedeniyle satılacağı haberleri son dönemde gündeme düşerken, kulübün sahibi eski İtaya Başbakanı Silvio Berlusconi bu haberleri yalanlamıştı.

Köklü kulübün ekonomik yönden yeniden düzeltebilmek adına yıldız oyuncusu Mario Blaotelli'nin satılmasına izin verebileceği öne sürülüyor.

Sıradaki Haber
Hayırsever Ronaldo
Yükleniyor lütfen bekleyiniz