Futbol

Mourinho: "Oyları kim değiştirdi?"

08 Haziran 2015 Pazartesi 15:00 - Son Güncelleme 08 Haziran 2015 Pazartesi 15:08

"Federasyonlar mı? FIFA mı? Bu bir oyun değil"

İngiltere Premier Lig takımlarından Chelsea ile bu sezon şampiyonluğa ulaşan Portekizli teknik direktörü Jose Mourinho, 2012'deki FIFA Yılın Teknik Direktörü Ödülü için kendisine verilen oyların değiştirildiğini iddia etti.

İsviçre'nin Zürih kentinde 2 hafta önce üst düzey FIFA yetkililerinin gözaltına alınmasıyla başlayan ve başkan Sepp Blatter'ın istifasıyla yeni bir boyut kazanan dünya futbolundaki yolsuzluk iddiaları gündemdeki yerini korurken, Londra ekibinin Portekizli menajeri Mourinho da FIFA'nın 3 yıl önce düzenlediği "yılın teknik direktörü" oylamasında usulsüzlük yapıldığını savundu.

İngiliz basınına konuşan 52 yaşındaki teknik adam, "2012 yılında finale kalan 3 teknik adamdan biriydim ve biraz farkla 2'nci seçilmem normal görünüyordu. Oylar açıklanınca eski bir futbolcum bana 'Kesinlikle bir yanlışlık var, ben size oy verdim' dedi. Birkaç dakika sonra Portekizli bir meslektaşım aradı ve 'Listede gördüklerine inanma, sana oy verdim' dedi. Başka bir teknik direktörden de 'Benim oyumu değiştirdiler' mesajını aldım" ifadelerini kullandı.

"Oyları kim değiştirdi" sorusunu soran Mourinho, "Federasyonlar mı? FIFA mı? Bu bir oyun değil" diyerek tepki gösterdi.

2012 yılında yapılan oylamada İspanya Milli Takımı Teknik Direktörü Vicente Del Bosque, oyların yüzde 34,51'ini alarak "yılın teknik direktörü" seçilmişti. Oylamada o dönem Real Madrid'i çalıştıran Jose Mourinho yüzde 20,49 ile 2'nci, Barcelona Teknik Direktörü Pep Guardiola ise yüzde 12,91 ile 3'üncü sırada kalmıştı. Portekizli teknik adam, Kral Kupası maçını gerekçe göstererek ödül törenine katılmamıştı.

Sıradaki Haber
Van der Vaart imzaya kaldı!
Yükleniyor lütfen bekleyiniz