Futbol

Mourinho'dan iddialı sözler

05 Temmuz 2016 Salı 15:55 - Son Güncelleme 05 Temmuz 2016 Salı 12:58

Mourinho: "İlk 4'e ve Şampiyonlar Ligi'ne dönmeye çalışacağız"

İngiltere Premier Lig ekiplerinden Manchester United'ın Portekizli teknik direktörü Jose Mourinho, yeni takımının başında düzenlediği ilk basın toplantısında, istediği yerde olduğunu ve kulübü, ait olduğu UEFA Şampiyonlar Ligi'ne döndürmeye çalışacağını söyledi.

Mourinho, Old Trafford Stadı'ndaki basın toplantısında, istediği yerde olduğunu belirterek, "Bu, herkesin istediği ve birçok kişinin elde edemediği bir fırsat. Fakat ben buna sahibim. UEFA Şampiyonlar Ligi'nde oynayamayacağımız için duyduğum hayal kırıklığını saklamayacağım. İlk 4'e ve Şampiyonlar Ligi'ne dönmeye çalışacağız. Her şeyi istiyorum: maçları kazanmak, iyi futbol oynamak, taraftarların desteğini almak. Elbette hepsini elde edemeyeceğiz ama istiyoruz." ifadelerini kullandı.

Chelsea'deki 2. dönemi, üçüncü sezonunun ortasında biten Mourinho, "bir şeyler ispatlamak zorunda hissedip hissetmediği" sorusuna, "(Arsenal Teknik Direktörü Arsene Wenger'i ima ederek) 10 yıldır ligde şampiyon olamayan teknik direktörler var. Hiç şampiyonluk kazanamayanlar da var. Ben ise son şampiyonluğumu, bir yıl önce kazandım. Kanıtlamam gereken bir şey olduğunu düşünüyorsanız bir de başkalarına bakın. Başarı olmaksızın görevi sürdürmek doğamda yok." yanıtını verdi.

53 yaşındaki Portekizli çalıştırıcı, Eric Bailly ve Zlatan Ibrahimovic ile sözleşme imzalayan, Henrikh Mkhitaryan için de kulübü Borussia Dortmund'la anlaşan Manchester United'ın transfer çalışmalarına ilişkin "4 hedefimiz vardı. 3'üncüsü yakında resmileşecek. 4'e ulaşana kadar çalışmalarımıza devam edeceğiz." yorumunu yaptı.

Mourinho, United'ın sembol isimlerinden Ryan Giggs'in, yardımcılığını yaptığı teknik direktör Louis van Gaal'ın görevine son verilmesi sonrası takımdan ayrılmasının, "kendisinin değil kulübün sorumluluğu" olduğunu söyledi.

Mourinho, sisteminde Wayne Rooney'nin, hangi pozisyonda oynayacağı konusunda ise şunları kaydetti:

"Belki artık bir santrfor olmayabilir ama kaleden 50 metre uzakta oynayacak bir futbolcu da değil. Topu kaleye sokmak bulunması en zor şey. Bana göre 9 veya 10, belki de 9,5 numara olmalı. Fakat kesinlikle 6 ya da 8 numara olmayacak."

Sıradaki Haber
Kamil Glik, Monaco'da
Yükleniyor lütfen bekleyiniz