Futbol

Mourinho'dan Messi'ye övgü

09 Mayıs 2015 Cumartesi 14:10 - Son Güncelleme 09 Mayıs 2015 Cumartesi 14:16

''O çocuğun takımda oynaması ya da oynamaması çok fark yaratıyor''

İngiltere Premier Lig ekiplerinden Chelsea'nin teknik direktörü Jose Mourinho, Barcelona'nın yıldızı Lionel Messi'ye övgüler yağdırdı.

İngiliz basınına konuşan Portekizli teknik adam,"O çocuğun takımda ilk 11'de oynaması veya oynamaması, çok büyük fark oluşturuyor" dedi.

Bayern Münih Teknik Direktörü Pep Guardiola'nın, Barcelona'ya 3-0 kaybettikleri UEFA Şampiyonlar Ligi yarı finali maçının ardından yaptığı açıklamayı de değerlendiren Mourinho, "Guardiola'nın korkusu haklıydı. Messi gerçekten de durdurulamaz. Ona karşı yapabileceğiniz tek şey, iyi oynamasını engellemeye çalışmak" diye konuştu.

Chelsea'nin ligde şampiyonluğa ulaşmasına rağmen UEFA Şampiyonlar Ligi'ne erken veda ettiğini hatırlatan Portekizli çalıştırıcı, "Çok uzun yılların ardından çalıştırdığım bir takım, Şampiyonlar Ligi'ne ilk defa erken veda etti. Ama Messi'yi izliyorsanız, turnuvada takımınızın devam edip etmediğini pek kafaya takmıyorsunuz. Onun maçlarını izlemek o kadar keyif verici ki her şeyi unutuyorsun. Sadece maçlarda yaptığı hareketleri düşünebiliyorsun" değerlendirmesinde bulundu.

Çalıştırdığı takımların Barcelona ile yapacağı maçların öncesinde taktik üzerinde çok fazla çalıştığını vurgulayan 52 yaşındaki teknik adam, şunları kaydetti:

"Ne zaman Messi'ye karşı oynasam, onu maçta durdurabilmenin yollarını bulmak için saatlerce çalışırım. Birçok maçta bunda başarılı olsak da, bazı zamanlar başaramadık. Inter'i çalıştırdığım 2010 Şampiyonlar Ligi yarı finalinde onu iki maçta da durdurmayı başarmıştım. Onu durdurmanın genel olarak en iyi yolu adam adama markaj. Böylece diğer futbolcuların bunun için çabalaması gerekmiyor. Tabi onu tutacak oyuncu onunla aynı güçte olmalı. Çünkü bire birde de durdurulamaz bir oyuncu."

Arjantinli yıldızın oyun zekasına karşı sistem kurmanın pek işe yaramayacağını savunan Mourinho, "Barcelona'da Frank Rijkaard, Pep Guardiola ve Luis Enrique onunla Şampiyonlar Ligi'nde final gördü. Takımlar analiz edildiğinde, bu çocuğun her şeyi değiştirecek güçte olduğu unutulmamalı. Manchester City'nin, Arsenal'in ya da Chelsea'nin Messi'li bir kadroyla Şampiyonlar Ligi kupasını alamayacağına dair şüpheniz mi var? Bence alır" ifadelerini kullandı. 

Etiketler : MessiMourinho
Sıradaki Haber
ÖZET | M'gladbach 3 puanı 3 golle aldı
Yükleniyor lütfen bekleyiniz