Futbol

''Mourinho'yu kovmak aptalca olur''

07 Aralık 2015 Pazartesi 17:05 - Son Güncelleme 07 Aralık 2015 Pazartesi 15:13

Ferguson: "Dünyanın en iyi menajerlerinden birini kovmanın anlamı yok''

İngiltere Premier Lig takımlarından Manchester United'ın eski menajeri Alex Ferguson, meslektaşı Jose Mourinho'nun Chelsea'den kovulmasının "aptalca" olacağını söyledi.

Manchester United'ın başında kazandığı sayısız başarılarla dünya futboluna damgasını vuran Ferguson, geçen sezonu şampiyon olarak tamamlayan ancak bu sezon art arda aldığı kötü sonuçlarla küme düşme hattının hemen üstünde yer alan Chelsea'nin Portekizli teknik adam Mourinho ile yola devam etmesinin en doğru karar olduğunu ifade etti.

Londra'da katıldığı bir programda konuşan 73 yaşındaki Ferguson, "Dünyanın en iyi menajerlerinden birini kovmanın anlamı yok. Abramovich son 10 yılda çok sayıda teknik adamı kovdu, eminim onlardan bir şey öğrenmiştir. Mourinho'yu kovmak aptalca olur, kötü bir yönetim olur" değerlendirmesinde bulundu.

Porto, Chelsea, Real Madrid ve Inter Milan'da önemli başarılara imza atan Mourinho'nun kariyerinde ilk kez kötü bir sezon geçirdiğine dikkati çeken Ferguson, cumartesi günü lig maçında kaybetmesine karşın Londra ekibinin iyi yolda olduğunun sinyallerini verdiğini kaydetti.

Mourinho'nun yönetiminde üçer kez Premier Lig ve Lig Kupası, bir kez de Federasyon Kupası kazanan Londra ekibi, bu sezon geride kalan 15 haftada 8 mağlubiyet alırken, 15 puanla 14. sırada yer alıyor.

Chelsea'nin Rus sahibi Roman Abramovich, son 10 yıl içinde Claudio Ranieri, Avram Grant, Luis Felipe Scolari, Guus Hiddink, Carlo Ancelotti, Andre Villas-Boas, Roberto Di Matteo, Rafael Benitez'in görevine son vermişti. 2004-2007 yılları arasında Chelsea'yi çalıştıran ve kovulan Mourinho, 2013 yılında yeniden takımın başına getirilmişti.

Sıradaki Haber
"Rüşvet olsun ya da olmasın..."
Yükleniyor lütfen bekleyiniz