Futbol

Moyes'a güvenoyu

12 Kasım 2014 Çarşamba 13:38 - Son Güncelleme 12 Kasım 2014 Çarşamba 13:44

Prieto, Moyes'un takımda başarılı olacağına inandığını söyledi.

İspanya Birinci Futbol Ligi (La Liga) ekiplerinden Real Sociedad'ın kaptanı Xabi Prieto, yeni teknik direktörleri İskoç David Moyes'un takımda başarılı olacağına inandığını söyledi.

İspanyol basınına açıklamalarda bulunan Prieto, Moyes'un tecrübesiyle Real Sociedad'a faydalı olacağını belirterek, "Onunla çalışmak için sabırsızlanıyoruz. İngiltere'de çok iyi işler yaparak kendini ispatladı. Everton gibi bir kulüpte uzun yıllar görev alması kalitesini ortaya koyuyor. Moyes'un bizi bir adım ileriye taşıyarak Real Sociedad'da başarılı olabileceğine inanıyorum" ifadelerini kullandı.

Manchester United gibi dünyanın en büyük kulüplerinden birinde teknik adamlık yapan Moyes'un Real Sociedad'da görev alacak olmasının kendilerini mutlu ettiğini kaydeden Prieto, "İngiltere dışına ilk kez çıkacak ama La Liga hakkında bilgisi olmadığını düşünmüyorum. Zaman geçtikçe İspanya'ya ve takıma alışacaktır. Bu konuda bizler de ona yardımcı olacağız. Kısa zamanda oyun felsefesini takıma yansıtacaktır" değerlendirmesinde bulundu.

Futbolculuk dönemi dahil kariyerinde ilk kez Ada dışında görev yapacak Moyes, teknik adamlığa 1998'de İngiltere'nin Preston North End ekibinde başladı. Daha sonra 2002'de imza attığı Everton'ın başında 11 yıl kalan 51 yaşındaki çalıştırıcı, 2013-2014 sezonu için Manchester United ile anlaştı. "Kırmızı Şeytanlar"ın başında bekleneni karşılayamayan Moyes, 10 aylık görev süresinin ardından nisanda takımdan ayrılmıştı.

La Liga'da 11 haftada 2 galibiyet, 3 beraberlik, 6 mağlubiyet alan Real Sociedad, 9 puanla 15. sırada yer alıyor.

AA

Sıradaki Haber
Srna'dan 20 ton mandalina
Yükleniyor lütfen bekleyiniz