Futbol

"Mutlu bir tarihe çok yakınız"

21 Nisan 2014 Pazartesi 11:48 - Son Güncelleme 21 Nisan 2014 Pazartesi 12:04

Gabi: ''Atletico Madrid her zaman tarihi bir kulüp oldu''

Atletico Madrid takımı kaptanı Gabriel Fernandez (Gabi), hem UEFA Şampiyonlar Ligi hem de İspanya Ligi'nde mutlu sona çok yaklaştıklarını söyledi.

"Devler Ligi"nde Chelsea'ye karşı oynayacakları yarı final öncesi soruları cevaplayan Gabi, bu sezon elde ettikleri başarılara dikkati çekerek, "Sonuç ne olursa olsun çok büyük bir sezon geçirdik" dedi.

Mutlu sona çok yakın olduklarını ifade eden İspanyol futbolcu, sezon başından beri çok iyi çalışarak bu günleri hayal ettiklerini vurgulayarak, şunları kaydetti:

"En iyiler arasında oynayarak, iyi çalışarak, bir gün bu maçın (Şampiyonlar Ligi yarı final maçı) geleceğini düşünüyorduk. Mutlu bir tarihe çok yakınız. Atletico Madrid her zaman tarihi bir kulüp oldu. Dünyanın en iyi taraftarına sahip. Tutkunun çok üst düzeyde olduğu bir takım. Sportif olarak Real Madrid ve Barcelona'nın daha üst düzeyde oldukları doğru ama bugün için biz de en iyilerle mücadele ediyoruz ve layık olduğumuz yerdeyiz."

"Kazanmak, kazanmak, kazanmak ve kazanmak"

Chelsea ile oynayacakları yarı final maçlarında gole en yakın olan takımın kazanma olasılığının yüksek olacağını belirten Gabi, "Gole en yakın olanın kazanma olasılığı daha fazla olacaktır. Taktik yönü çok ağır bir maç. İki takım da silahlarını en iyi şekilde oynamasını biliyor. Ama biz takım olarak avantaj sağlayacak bir skor elde edeceğimize inanıyoruz" ifadelerini kullandı.

Barcelona ile oynadıkları maça, geçtiğimiz aylarda hayatını kaybeden İspanyol futbolunun efsane teknik adamlarından Luis Aragones'in "kazanmak, kazanmak, kazanmak ve kazanmak" sloganı ile çıktıklarının hatırlatılması üzerine ise Gabi, "Bu Aragones'in sözüydü ve sonuna kadar bu mantalite ile sahaya çıkacağız" değerlendirmesinde bulundu.

Hem Şampiyonlar Ligi'nde hem de İspanya 1. Ligi'nde (La Liga) şampiyonluğa çok yakın olduklarını ifade eden Gabi, sonuçlar ne olursa olsun çok başarılı bir sezon geçirdiklerini kaydederek, şunları söyledi:

"Çok yakınız. Tabii ki her ikisini de kazanmak istiyoruz. Ama diğer yandan, en iyiler arasında olmak ve taraftarı heyecanlandırmak gibi çok daha önemli şeyleri başardık. Gerçeği söylemek gerekirse bu sezon herkes için çok büyük bir sezon oldu."

"Arda, Atletico Madrid için çok çok önemli bir futbolcu"

"Lig şampiyonluğu için kalan 4 maçtan 3'ünü kazanmak yeterli olacak. Kendinizi nasıl hissediyorsunuz? Üzerinizde baskı var mı?" şeklindeki bir soruya ise Gabi, "Çok iyiyiz. Takım olarak çok iyi çalıştık. Yedi aydır çok çalışıyoruz. Çok az kaldığını biliyoruz. Her seferinde daha heyecan verici bir hal alıyor ama şimdi tüm konsantrasyonumuz Chelsea maçında. Şu an en önemlisi o" yanıtını verdi.

Takım arkadaşı milli futbolcu Arda Turan'dan da övgüyle bahseden İspanyol oyuncu, sözlerini şöyle tamamladı:

"Arda çok iyi bir futbolcu. Arda'nın farklı bir futbolcu olduğuna inanıyorum. Kadromuzdaki en kaliteli ve en yetenekli oyunculardan biri. Atletico Madrid için çok çok önemli. İyi futbolcu ile sahada anlaşmak çok kolaydır. Arda ile de sahadaki uyumumuz çok iyi. Takıma çok iyi entegre olan bir futbolcu."

AA

Sıradaki Haber
Barça gitti geldi
Yükleniyor lütfen bekleyiniz