Futbol

Nagelsmann'ın yeni takımı belli oldu

22 Haziran 2018 Cuma 11:13 - Son Güncelleme 22 Haziran 2018 Cuma 11:16

Bundesliga'da Hoffenheim ile gösterdiği performans ile Avrupa'nın dev kulüplerinin radarına giren Hoffenheim’ın teknik direktör Julian Nagelsmann’ın sezon sonunda takımdan ayrılacağını açıklamasının ardından RB Leipzig, 2019-20 sezonundan itibaren Nagelsmann’ın takımın başına geçeceğini duyurdu.

Nagelsmann’ın adı daha önce Bayern Münih, Arsenal ve PSG gibi Avrupa'nın dev kulüpleriyle anılmıştı. Alman çalıştırıcının Hoffenheim'dan Leipzig kararı şaşkınlık yarattı.

Hoffenheim Kulübünden yapılan açıklamada da teknik direktör Nagelsmann’ın 2018-2019 sezonu sonunda kulüpten ayrılacağı belirtildi.

Açıklamada, Nagelsmann ile Hoffenheim Kulübü arasındaki sözleşmenin 30 Haziran 2021'e kadar sürdüğü, ancak genç teknik direktörün sözleşmede yer alan ayrılma maddesini kullanarak önceden sözleşmeden çıkacağı ifade edildi.

9 yıldan beri Hoffenheim’da görev yapan Nagelsmann, 2016’ın şubat ayında Hoffenheim’in teknik direktörü olmadan önce genç takımları çalıştırmıştı.

Bundesliga’nın en genç teknik direktörü olarak tarihe geçen Nagelsmann, Hoffenheim ile gelecek sezon UEFA Şampiyonlar Ligi’nde mücadele edecek.

Sıradaki Haber
Nagelsmann Leipzig'i çalıştıracak
Yükleniyor lütfen bekleyiniz