Futbol

Napoli zirve takibini sürdürdü

14 Mart 2016 Pazartesi 10:13 - Son Güncelleme 14 Mart 2016 Pazartesi 08:15

Napoli, Palermo’yu 1-0 yenerek, zirve yarışındaki iddiasını sürdürdü.

İtalya Birinci Futbol Ligi’nde (Serie A) 29.haftanın kapanış maçında lig ikincisi Napoli, Palermo’yu 1-0 yenerek, zirve yarışındaki iddiasını sürdürdü. 

Serie A’nın 29.haftası bu akşam oynanan iki karşılaşmayla tamamlandı. 
Ligde 67 puanlı lider Juventus’un ardından ikinci sırada bulunan Napoli, çıktığı Palermo deplasmanında Arjantinli golcüsü Gonzalo Higuain’in 23.dakikada penaltıdan attığı golle galip geldi. Bu galibiyetle mavi-beyazlı takım, puanını 64’e yükselterek, liderle arasındaki 3 puanlık farkı korudu. Palermo, yeni teknik direktör Walter Alfredo Novellino ile çıktığı ilk maçtan yenik ayrıldı ve 27 puanla 17.sırada kaldı. 

Gecenin bir diğer maçında başkent takımı Lazio, konuk ettiği Atalanta’yı Alman golcüsü Miroslav Klose’nin 68 ve 90. dakikada attığı gollerle 2-0 mağlup etti. Böylelikle Lazio, puanını 41’e çıkarttı ve puan sıralamasında 8. basamakta kaldı. Konuk Atalanta ise 29 puanla 15.sırada kendine yer buldu. 

Gol krallığı yarışında da Napoli’nin Arjantinli yıldız golcüsü Higuain, gol sayısını 27'ye çıkardı ve zirvedeki açık ara liderliğini sürdürdü. 
Higuain’i, 14 gol atan Juventus’ta forma giyen vatandaşı Paulo Dybala takip etti. 

Sıradaki Haber
Real Madrid zor kazandı
Yükleniyor lütfen bekleyiniz