Futbol

Napoli'den Juventus'a geçit yok

13 Şubat 2021 Cumartesi 22:29 - Son Güncelleme 14 Şubat 2021 Pazar 03:24  |  Kaynak : AA

İtalya Birinci Futbol Ligi’nin (Serie A) 22. haftasında Napoli, konuk ettiği Juventus'u Insigne'nin penaltıdan attığı golle 1-0 yendi. Zirve yolunda yara alan Juventus'ta forma giyen milli futbolcumuz Merih Demiral, maçta süre alamadı.

Napoli'deki Diego Armando Maradona Stadı'nda oynanan müsabakada, zirveye oynayan iki takım kozlarını paylaştı.

Konuk Juventus baskılı başlasa da Napoli oyunda daha sonra dengeyi yakaladı. 30. dakikada ceza sahası içinde Juventuslu stoper Giorgio Chiellini'nin Napolili Amir Rrhamani'ye yaptığı harekete maçın hakemi Daniele Doveri, VAR yardımıyla penaltı kararı verdi.

Napoli’de Lorenzo Insigne, 31. dakikada penaltı atışını gole çevirerek, ev sahibini 1-0 öne geçirdi. Bu gol, aynı zamanda Insigne'nin Napoli formasıyla attığı 100. gol oldu.

İlk yarı, bu skorla sona erdi.

Merih süre alamadı

Maçın ikinci yarısında Juventus, beraberlik golü için yüklense de aradığı golü bulamadı ve Napoli, sahadan 1-0’lık galibiyetle ayrıldı. Juventus kadrosunda bulunan milli futbolcu Merih Demiral, bu maçta görev almadı.

Juventus'u tek golle geçen Napoli, puanını 40'a yükselterek, puan tablosunda 4. basamağa çıktı ve rakibiyle puan farkını 2'ye düşürdü.

Juve, bu sezon ligde 3. yenilgisini aldı

Haftayı yenilgiyle kapayan Juventus, bu sezonki 3. mağlubiyetini Napoli karşısında yaşadı ve şampiyonluk yolunda yara aldı. Siyah-beyazlılar, 42 puanla 3. sırada, lider Milan'ın 7 puan gerisinde bulunuyor.

Koltuğu sallanan Gennaro Gattuso nefes aldı

Diğer yandan, Napoli'de koltuğu sallanan teknik direktör Gennaro Gattuso, kendi geleceği açısından da kritik bir galibiyet alırken, aynı zamanda, 20 Ocak'ta rakibi Juventus'a kaybettiği Süper Kupa’nın rövanşını ligde almış oldu.

Bu arada, ligde oynanan bir diğer maçta Torino ile Genoa, 0-0 berabere kaldı.

Sıradaki Haber
PSG gaza bastı
Yükleniyor lütfen bekleyiniz