Futbol

Ne Arda ne Messi

11 Ocak 2014 Cumartesi 22:37 - Son Güncelleme 12 Ocak 2014 Pazar 00:55

La Liga'da şampiyonluk yarışı veren Atletico Madrid ve Barcelona berabere kaldı.

İspanya 1.Futbol ligi La Liga'nın 19. haftasında aynı puanla zirvede yer alan Barcelona ile Atletico Madrid karşı karşıya geldi. Madrid'de oynanan ve yüksek tempoya sahne olan dev kapışmada gülen yok... Milli futbolcumuz Arda Turan'ın Atletico Madrid'de 90 dakika oynadığı maç 0-0 sona erdi. 

İspanya 1.Futbol Ligi La Liga'nın 19.haftasında aynı puanla zirvede bulunan iki takım Atletico Madrid ile Barcelona, Vicente Calderon Stadı'nda kozlarını paylaştı.

Arda 90 dakika oynadı Messi ikinci yarıda oyuna girdi 

Barcelona Teknik Direktörü Gerardo Martino, sakatlıktan yeni çıkan Lionel Messi ve hafta içinde mide rahatsızlığı geçiren Brezilyalı Neymar'ı yedekler arasında bırakarak ileride Pedro, Alexis, Fabregas üçlüsüne şans tanıdı. Messi ve Neymar, maça ikinci yarıda dahil oldu. Atletico Madrid ise her zamanki alışılmış ilk 11 ile sahaya çıktı.

Özellikle maçın ilk 30 dakikasında baskılı ve atak bir futbol oynayan Atletico Madrid, 4. dakikada Arda Turan ve 28. dakikada Diego Costa ile gole çok yaklaşsa da neticeye ulaşamadı. İlerleyen dakikalarda oyunun kontrolü Barcelona'ya geçmesine rağmen skor değişmedi ve takımlar soyunma odasına golsüz beraberlikle gitti.

İki kaleciden önemli kurtarışlar

İkinci yarı Barcelona'da İniesta'nın yerine Messi oyuna dahil olurken, Atletico Madrid aynı 11 ile sahada yer aldı. İlk yarıya benzer bir ikinci yarı oynanırken, maçın temposu biraz daha arttı. Kaleciler Valdes ve Courtois'in maçın 80. dakikasında arka arkaya yaptıkları önemli kurtarışlar, ikinci yarının en heyecanlı anları oldu. 

Nefesleri kesen maçtan gol çıkmadı

Nefesleri kesen karşılaşma golsüz sona ererken, iki takım da puanını 50'ye çıkarttı ve Barcelona averajla liderliğini korudu. Aynı puandaki Atletico Madrid ise evinde oynadığı bu önemli maçta liderliğe çıkma şansını kullanamadı. 

Atletico'nun en etkili ismi Arda Turan'dı

Bu arada, Atletico Madrid'de maç sonuna kadar oyunda kalan milli futbolcu Arda Turan, sahanın en iyi futbolcularından biri olarak göze çarptı. Arda, bireysel yeteneğini kullanarak takımını gole yaklaştıran en etkili isim olarak dikkati çekti.

Real Madrid'e gün doğdu

Öte yandan, ligin zirvesindeki beraberlik en çok Real Madrid'e yaradı. Real Madrid, bugün (12.01.2014) Espanyol'u yenerse Barcelona ve Atletico Madrid ile arasındaki puan farkını 3'e indirecek.

Önümüzdeki hafta Katalan ekibi Barcelona Levante'ye konuk olacak. Arda'lı Atletico Madrid ise sahasında Sevilla'yı ağırlayacak.

Arda ve Messi arasında sıcak diyalog

Maç sonunda Arda Turan ile Barcelona'nın Arjantinli yıldızı Lionel Messi formaları değiştirdi. İki yıldız bir süre sohbet etti. Sosyal medyada anında karşılık bulan bu olay, Türkiye’de de büyük sempati topladı.

Stat: Vicente Calderon

Hakemler: Mateu Lahoz, Cebrian Devis, Nunez Fernandez

Atletico Madrid: Courtois, Juanfran, Miranda, Godin, Filipe Luis, Tiago (Dk. 82 Cristian Rodriguez), Gabi, Koke, Arda Turan, Diego Costa, Villa (Dk.77 Raul Garcia)

Barcelona: Valdes, Jordi Alba, Mascherano, Pique, Alves, İniesta (Dk. 46 Messi), Busquets, Xavi, Cesc Fabregas, Pedro (Dk. 82 Sergio Roberto), Alexis (Dk.67 Neymar)

Sarı kartlar: Dk. 44 Gabi, Dk. 46 Godin (Atletico Madrid), Dk. 56 Jordi Alba, Dk. 71 Mascherano, Dk. 83 Alves (Barcelona)

Sıradaki Haber
(ÖZET) PSG Monaco ile arayı açtı
Yükleniyor lütfen bekleyiniz