Futbol

'Neden 8 numara?'

29 Ocak 2014 Çarşamba 11:27 - Son Güncelleme 29 Ocak 2014 Çarşamba 11:41

Juan Mata, yeni kulübünde "uğuruna inandığı" 8 numaralı formayı giyecek.

Bu sezon İngiltere Premier Lig'nde beklentilerin oldukça uzağında kalan Manchester United'ın, ara transfer döneminde Chelsea'den transfer ettiği İspanyol oyun kurucu Juan Mata, yeni kulübünde "uğuruna inandığı" 8 numaralı formayı giyecek.

Manchester United'da 25 yaşındaki Mata'dan önce 8 numaralı formayı terletenler arasında Paul Ince, Nicky Butt ve Wayne Rooney gibi kulübe mal olmuş isimler bulunuyor.

90'lı yılların başında "Kırmızı Şeytanlar"da bu formayı giyen Paul Ince 1995 yılında İtalya'nın önde gelen takımlarından İnter'e transfer olunca 8 numaralı forması boşa çıktı. Boşa çıkan formayı Manchester United'da aynı mevkide oynadığı takım arkadaşı Nicky Butt devraldı ve 1996-2004 yılları arasında giydikten sonra formayı 2004-2005 sezonunda o dönem Everton'dan transfer edilen Wayne Rooney sırtına geçirdi.

Üç sezon boyunca 8 numaralı formasıyla Manchester United adına mücadele eden Rooney, 2007 yazından itibaren 10 numaralı formayı giyme kararı aldıktan sonra 8 numara bir kez daha el değiştirdi. 2013-14 ara transfer döneminde kadroya dahil edilen İspanyol milli futbolcu Juan Mata'dan önce bu formayı en son 2007 yazında Porto'dan transfer edilen ve geçen günlerde İtalya Serie A takımlarından Fiorentina'nın yolunu tutan Brezilyalı orta saha oyuncusu Anderson giydi.

Avrupa'da 8 numaralı formayla özdeşleşen vazgeçilmez yıldızlar

Avrupa'nın önemli liglerinde 8 numaralı formayı halen başarıyla taşımakta olan isimler arasında Liverpool'un istikrar abidesi kaptanı Steven Gerrard, 10 yılı aşkın bir süredir Chelsea'nin değişmezlerinden biri olan Frank Lampard, Barcelona'nın İspanyol "maestrosu" Andres Iniesta, Juventus'un çok yönlü görev adamı Claudio Marchisio ve hem eski kulübü Arsenal'da, hem de şu anda oynamakta olduğu Manchester City'de 8 numaralı formayı giyen Cezayir asıllı Fransız orta saha oyuncusu Samir Nasri bulunuyor.

Sıradaki Haber
Casillas Umut'tan sonra golü unuttu!
Yükleniyor lütfen bekleyiniz