Futbol

Newcastle'ın el değiştirmesinin yankıları sürüyor

21 Ekim 2021 Perşembe 11:14 - Son Güncelleme 25 Temmuz 2022 Pazartesi 13:37  |  Kaynak : TRT SPOR

Futbol her geçen gün değişmeye ve gelişmeye devam ediyor. Futbol kamuoyunu son dönemde meşgul eden konuların başında, kulüplerin zengin yatırımcılar tarafından satın alınması geliyor.

Bu tartışmanın yeniden alevlenmesine, İngiltere Premier Lig’in köklü ekiplerinden Newcastle United'ın Suudi Arabistan Kamu Yatırım Fonu tarafından devralınması neden oldu.

 Yaşanan gelişmeleri TRT SPOR muhabiri Tibet Töre'ye değerlendiren İngiliz spor ekonomisti Simon Chadwick, "Newcastle'a dev bir bütçeyle iyi bir yatırım yapıldı ve stratejik hamleler de yapılacaktır. Flaş transferler ve belki de yeni bir stadyum görmemiz mümkün. Geniş bir altyapı ağı kurup, yetenekli oyuncular yetiştirilebilir" dedi. 

Yatırımcıları sayesinde bambaşka seviyelere çıkan takımlar, yeni yatırımlara da örnek olmuşa benziyor.

"Fanatik taraftarlık duygusu kalıcı olarak yok olmanın eşiğinde"

"Neler olacağını bilemiyoruz çünkü gelişmeleri izlememiz gerekiyor ve zamana ihtiyacımız var. Manchester City ve Paris Saint Germain gibi ses getiren transferler yaparlarsa, sonuçları dünya futbolu için dramatik olabilir. Herkes çok hızlı sonuç ve başarı bekliyor. Ancak konsorsiyumun en az 10 yıllık bir projeye ihtiyacı var. Aynı yatırımcıların Marsilya ve Inter'i alacakları söylentileri de medyada yer alıyor. Adım adım gidilmesi gerekiyor. Futbol büyük bir değişim geçiriyor. Son olarak bence böyle giderse fanatik taraftarlık duygusu kalıcı olarak yok olmanın eşiğinde."

Newcastle’ın geleceğine dair açıklamalarda bulunan Sky Sports muhabiri Ron Walker ise, "Takımın başına gelecek ismin elinde çok fazla imkan olacak. Paulo Fonseca ismi Newcastle’a en yakın isim gibi duruyor. Antonio Conte gibi büyük isimler de Newcastle ile anılıyor ancak Fonseca bu göreve çok daha yakın. Son 10 yılda Newcastle için iyi şeyler olmadı, 2 kez küme düştüler. Bu sezon özelinde hedef ligde kalmak olmalı. Çünkü henüz galibiyetleri yok." ifadelerini kullandı. 

"Newcastle’ı çok daha hareketli günler bekliyor"

"Manchester City'nin yaptığı gibi kulübü yavaşça inşa edecekler. Transfer için çok fazla seçenek var ve Coutinho bunlardan biri ancak Barcelona’yı bırakıp Newcastle’a gelme ihtimalini düşük buluyorum. Öncelikle antrenman tesislerinin geliştirileceğini düşünüyorum. Transferler ikinci planda olacaktır. Yöneticiler, sportif direktörlük görevine de Fransa’da başarılı bir kariyeri olan Luis Campos’u getirmek istiyorlar. İsimlerden bağımsız olarak, Newcastle’ı çok daha hareketli günler bekliyor." 

Etiketler : Newcastle United
Sıradaki Haber
Barcelona Ansu Fati'nin sözleşmesini yeniledi
Yükleniyor lütfen bekleyiniz