Futbol

Neymar transferi mahkemelik oluyor

09 Aralık 2013 Pazartesi 17:27 - Son Güncelleme 09 Aralık 2013 Pazartesi 17:34

Muhalif isim kulüp başkanı Sandro Rosell hakkında suç duyurusunda bulundu.

İspanya Birinci Futbol Ligi (La Liga) takımlarından Barcelona'da yönetime muhalif Jordi Cases, Neymar transferinde "Barcelona'yı 40 milyon avro borçlandırdığı" gerekçesiyle kulüp başkanı Sandro Rosell hakkında suç duyurusunda bulundu.

Barcelona'da, yönetime muhalifliğiyle bilinen kulüp üyelerinden Jordi Cases, Neymar'ın transferinde kulübün 40 milyon avroluk zarara uğratıldığını savunarak suç duyurusunda bulundu. 40 milyon avronun gereksiz yere ödendiğini iddia eden Cases, yaptığı yazılı açıklamada, "40 milyon avro gibi bir miktarın neden ödendiği hiçbir şekilde saklanamaz. Kulüp üyesi ve kulübümüzün sponsor ortağı olarak bu 40 milyon avronun hangi şartlarda çıktığını bilmek hakkımızdır" ifadelerini kullandı.

Suçlamaları inceleyecek ünlü İspanyol yargıç Pablo Ruz, dava açılıp açılmayacağına karar verecek.

Barcelona kulübü, konuyla ilgili herhangi resmi açıklama yapmadı. Ancak İspanyol resmi haber ajansı EFE, Barcelona Kulübü kaynaklarına dayandırarak verdiği haberde, söz konusu olaydan dolayı yöneticilerin, "Barcelona kulübünün imajına ve inandırıcılığına etki etmesinden çekindiklerini" bildirdi.

Yaz transfer döneminin önemli isimlerinden Brezilyalı Neymar'ın Barcelona'ya gelişi, mahkemelik duruma geldi. Katalan kulübü, 57,1 milyon avro karşılığında kadrosuna kattığı Neymar için 17,1 milyon avroyu futbolcunun haklarına sahip olan kurumlara, 40 milyon avroyu da Brezilyalı futbolcunun ve babasının sahibi olduğu Neymar&Neymar (N&N) adlı şirkete vermişti.

Barcelona Başkanı Rosell, ekim ayında kulübün genel kurul toplantısında da gündeme gelen konuyla ilgili Neymar'ın transfer müzakerelerini yürütme hakkının, N&N şirketinde olduğu için bu ödemenin yapıldığını söylemişti.

Sıradaki Haber
FIFA, Altın Top'un 3 adayını açıkladı
Yükleniyor lütfen bekleyiniz