Futbol

Niko Kovac diken üstünde

17 Mayıs 2019 Cuma 14:08 - Son Güncelleme 17 Mayıs 2019 Cuma 13:27

Niko Kovac’ın Bayern Münih’teki geleceği Cumartesi günü oynanacak şampiyonluk maçına bağlı.

Bundesliga’da Borussia Dortmund ile amansız bir şampiyonluk yarışına giren Bayern Münih 75 puanla zirve koltuğunda oturuyor.

Kovac yönetimindeki Bayern Münih, iki kulvarda da yola devam ediyor olsa da Dortmund'un 9 puan gerisine düştü. Fakat oyuncuların yükselen performansı Bayern’e liderliği geri kazandırdı.

34. Haftada Eintracht Frankfurt ile kendi sahasında karşı karşıya gelecek olan Alman ekibi kazanması veya berabere kalması halinde averaj farkıyla şampiyonluğunu ilan edecek.

Borussia Dortmund ise 73 puanla 2. sırada yer alırken bu hafta Borussia Mönchengladbach deplasmanına gidecek.

Bayern Münih, üst üste 6 sezondur lige ambargo koymasına rağmen teknik direktörlüğe Hırvat teknik adam Niko Kovac’ın gelmesiyle birlikte çok fazla puan kaybı yaşadı.

Bayern CEO'su Karl-Heinz Rummenigge, oyunculara ve teknik heyete güvendiğini belirterek ''Niko'nun şampiyonluk unvanını kazanacağına ve sonra bunu birlikte kutlayacağımıza inanıyorum.” dedi.

Ancak geçtiğimiz hafta RB Leipzig deplasmanında yaşanan puan kaybı Rummenigge’yi endişelendirmiyor da değil.

Galibiyetten farklı bir sonuç Hırvat teknik adamın 2021'e kadar olan sözleşmesine rağmen kovulmasına neden olabilir.

Ligin son haftasında Bayern Münih’le karşılaşacak olan Eintracht Franfurt geçen yıl Almanya Kupa şampiyonluğunu elde etti ve ligde Bayer Leverkusen ve Gladbach'ın ardından 54 puanda altıncı sırada yer alıyor ve karşılaşmadan mutlak puan bekliyor.

Dortmund’un rakibi Gladbach ise ligi ilk dörtte bitirmek ve üç yıl aradan sonra Avrupa kupalarına katılmak için mücadele edecek.

Kaynak: TRT SPOR
 

Sıradaki Haber
Overmars'tan transfer itirafı
Yükleniyor lütfen bekleyiniz