Futbol

Nuri Şahin'den TRT World'e açıklamalar

18 Mart 2020 Çarşamba 17:13 - Son Güncelleme 19 Mart 2020 Perşembe 00:27

Werder Bremen'in başarılı futbolcusu Nuri Şahin TRT World'e konuştu. Milli futbolcu, Bundesliga'nın ve EURO 2020'nin koronavirüs salgını nedeniyle ertelenmesinden, evinde zamanını nasıl geçirdiğine kadar birçok konuda açıklamalarda bulundu.

TRT World'e konuşan Werder Bremen'in milli futbolcusu Nuri Şahin, 2020 Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2020) ile Alman Futbol Ligi Bundesliga'nın koronavirüs salgını nedeniyle ertelenmesi kararını değerlendirdi.

"Benim için garip bir duyguydu"

Şahin, "Bundesliga’nın ertelendiğini öğrenmek benim için garip bir duyguydu açıkçası. Çünkü bu dönemlerde sürekli futbol maçları yapmaya alışmışız. Ama bize bu kararın neden olduğunu açıkladılar ve yapılması gerekenin bu olduğunu anladık. Almanya Futbol Federasyonu bize evde kalmayı tavsiye etti. En basit şekilde böyle ifade edebilirim. Ailemiz, arkadaşlarımız, görüştüğümüz insanlar var. Evde kalmalıyız ve yapabileceğimizin en iyisini yapmaya çalışmalıyız. Kulüpten bize verilen bireysel çalışma programlarımız var ve bununla da en iyisini yapmaya çalışıyoruz. Evde koşu bandı ve benzeri spor aletlerimizle çalışıyoruz. Bu şekilde formumuzu korumaya uğraşıyoruz. EURO 2020’nin ertelenmesi kesinlikle doğru bir karardı. Sağlık en önemli şeydir" diye konuştu.

"Futboldan daha önemli şeyler olduğunu söyleriz bazen, bu da o zamanlardan biri"

Futbolun bekleyebileceğini ve futbolcu sağlığının çok daha önemli olduğunu vurgulayan milli futbolcu,şöyle konuştu:

"Futbolcular olarak bizim de durmamız gerekiyordu, doğru karardı. Tüm futbolcuların ailesi ve arkadaşları var. Futboldan daha önemli şeyler olduğunu söyleriz bazen, bu da o zamanlardan biri. Kendimize, etrafımıza ve çevremize çok dikkat etmeliyiz. Bu salgın döneminde birçok şey öğreneceğiz. Bazıları küçük şeyler. Sahip olduğumuz zamana şükretmeyi mesela. İşim gereği sürekli yolda olan biriydim, şimdi 7/24 ailemleyim ve onlarla küçük şeyler yapıp oyunlar oynuyoruz. Dün çocuklarımla bir masa oyunu oynadım ve onlarla bunu en son ne zaman yaptığımı bile hatırlamıyordum. Kitaplar okuyoruz, çocuğumla İspanyolca kelimeler çalışıyoruz, evde kalıyoruz ama kendimizi izole etmiyoruz. Sevdiklerimizle görüntülü konuşmalar yapıyoruz."

Kaynak: TRT SPOR

Sıradaki Haber
2020 AFC Asya Kupası maçları ertelendi
Yükleniyor lütfen bekleyiniz