Futbol

"O golü atsam tarihe geçerdim"

13 Haziran 2019 Perşembe 09:42 - Son Güncelleme 13 Haziran 2019 Perşembe 09:45

Geçtiğimiz sezonu İtalya’nın Empoli takımında geçiren Salih Uçan "İnter maçında son saniyedeki pozisyonda tam topa vururken ayağım kaydı. Atsam, 1 gol ve 1 asistle Empoli’nin tarihine geçecektim” dedi.

Fanatik Gazetesi’ne konuşan Uçan önemli açıklamalar yaptı. Empoli’ye veda eden, Fenerbahçe taraftarına da teşekkürlerini sunan Uçan “Empoli’de önemli isimler vardı. Ancak genç bir takımdık ve üst üste gelen yenilgiler moral ve özgüven kaybına neden oldu. “Yetenekli ama çalışmıyor’ algısı nereden çıktı bilmiyorum. Ne kadar iyi çalıştığımı eski hocalarım Spalletti ve Garcia söyledi” dedi. 

Şu an serbest oyuncu olan Uçan gelecek planları hakkında ise “Aceleci davranmak istemiyorum. Transfer olacağım takımın hocası ve onun benimle ilgili projesi benim için önemli. Gerek yurt içinden gerek de yurt dışından transfer teklifleri var. Bekleyip göreceğiz” ifadesini kullandı.

"Çok özel bir duygu"

Salih Uçan Avrupa’da edindiği tecrübe hakkında da “Yurt dışında oynamak, ülkeni farklı bir ülkede temsil etmek çok gurur verici ve özel bir duygu. Bunun yanı sıra hem İtalyanca öğrendim, hem de çok büyük futbolcularla birlikte oynamak benim için paha biçilemezdi. Üstelik o isimlere ülkemizden bahsetmek, onların merakını görmek de ayrı bir keyif. Türkiye’de kulüpler futbolcuların birçok işinde yardımcı oluyor; ancak yurt dışında tüm bu işleri kendin hallediyorsun. Bu da seni daha bir olgunlaştırıyor ve kendi ayaklarının üstünde durmanı sağlıyor” açıklamasını yaptı.

Zajc ve Totti yorumu

Empoli’den takım arkadaşı Miha Zajc hakkında “Zajc genç ve yetenekli bir futbolcu. Top kontrolü ve şutları çok iyi. Saha dışında da kişiliği oturmuş, yardımsever bir insan. Ayrıca çok çalışkan. Bana göre Fenerbahçe’ye yeni sezonda çok daha fazla katkı sağlayacaktır” yorumunu yapan Salih Uçan Roma’dan takım arkadaşı Totti hakkında da “Totti bir efsane. Gerçekten kelimeler onu anlatmaya yetmez. Tam tamına 24 yıllık bir hikaye. En başından futboldan emekli olduğu ana kadar her anını tekrar tekrar izlemek gerekir. Aramız iyidir. Bana çok yardımcı oldu. Sever beni.” İfadelerini kullandı.

Kaynak: TRT SPOR
 

Sıradaki Haber
Kadınlar Dünya Kupası'nda 3 maç oynandı
Yükleniyor lütfen bekleyiniz