Futbol

O kupadan vazgeçtiler

02 Şubat 2015 Pazartesi 23:30 - Son Güncelleme 02 Şubat 2015 Pazartesi 23:32

Irak, Körfez Ulusları Kupası'na ev sahipliği yapamayacağını açıkladı.

Irak, "bütçe yetersizliği" nedeniyle 2016 yılında Basra kentinde düzenlenmesi planlanan 23. Körfez Ulusları Kupası'na ev sahipliği yapamayacağını açıkladı.

Irak Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın internet sitesinden yapılan açıklamada, bütçe yetersizliği nedeniyle Ocak 2016'da Basra'da düzenlenmesi planlanan 23. Körfez Ulusları Kupası'na ev sahipliği yapılamayacağı belirtildi.

Açıklamada, "21. turnuvadan bu yana 23. döneme ev sahipliği yapmaya çalıştık ve tüm hazırlıkların tamamlanmasını, futbolcuları ve taraftarları en iyi şekilde ağırlamayı istedik. En iyi şekilde ağırlayamayacağımızı hissettiğimiz takdirde ev sahipliğinden çekilmeyi taahhüt etmiştik" denildi.

Irak hükümeti ve halkının turnuvaları ağırlamadaki isteğine rağmen ev sahipliği yapılamayacağı için özür dilenen açıklamada, "Devlet bütçesindeki büyük açık nedeniyle komisyon oy birliğiyle ev sahipliği kararını gözden geçirdi ve 24. dönem ev sahipliği için başvuru yapılması kararı alındı" ifadelerine yer verildi.

FIFA'nın Irak yasağını kaldırmayı kabul etmesi ve 18 Şubat 2015'e kadar ev sahipliği için teknik donanımın sağlanması şartıyla 23. Körfez Ulusları Kupası'nın, Ocak 2016'da Irak'ın Basra kentinde düzenlenmesi kararlaştırılmıştı.

AA

Sıradaki Haber
Barcelona'ya yargı şoku
Yükleniyor lütfen bekleyiniz