Futbol

"Ödülü Cristiano'ya vermemek için..."

21 Kasım 2013 Perşembe 18:40 - Son Güncelleme 21 Kasım 2013 Perşembe 19:08

Ancelotti: "Altın Top'u Cristiano'ya vermemek için çok yürekli olmak gerek"

İspanya'nın Real Madrid Kulübü, FIFA Altın Top Ödülü'nün bu yıl oyuncuları Cristiano Ronaldo'ya verilmesi için adeta kampanya başlattı.

Ronaldo'yu sürekli öven açıklamaların yapıldığı Real Madrid'de, teknik direktör Carlo Ancelotti bir kez daha Altın Top'un Ronaldo'ya verilmesi gerektiğini söyledi.

Real Madrid televizyonuna konuşan Ancelotti, ''Onu izlemek gerçekten çok hoşuma gidiyor çünkü inanılmaz bir dönemde. Olağanüstü bir futbol oynuyor. Altın Top'u Cristiano'ya vermemek için çok yürekli olmak gerek. Daha zaman var ve umarım kazanır çünkü buna layık'' dedi.

Portekiz'in İsveç'e karşı oynadığı ve Ronaldo'nun 3 golüyle kazandığı maçı izlediğini kaydeden İtalyan teknik adam, ''Kendi kendime, bu futbolcu gerçekten Real Madrid'de mi oynuyor? diye sordum. Şu anda ondan konuşmak çok zor çünkü tüm dünya gördü ki o şu anda bir numara'' ifadesini kullandı.

Öte yandan Real Madrid'in müzesine 10. Şampiyonlar Ligi kupasını götürme hedefine de değinen Ancelotti, ''Avrupa'da çok ama çok rekabetçi bir takım olacağımıza ve iyi bir futbol oynayacağımıza ikna oldum. Doğal hedef kazanmak ama bu saplantı değil, sadece bir motivasyon olabilir. Herkes biliyor ki Şampiyonlar Ligi'ni kazanmak kolay değil. Çünkü bu sadece kalite meselesi değil, aynı zamanda çok şans da gerekiyor. Ve özellikle doğru zamanda iyi fizik gücüne sahip olmak gerekiyor. Şampiyonlar Ligi'nin kazanmanın anahtarı, mart ve nisan aylarında fizik olarak çok güçlü, kafası rahat, sorunsuz bir takım olmak ve birazcık da şans. Eğer bu takım sahip olduğu kalitesiyle oynarsa geri kalan benim sorumluluğum ve kupayı kazanma olasılığı var'' değerlendirmesini yaptı.

Bu arada İspanya Milli Takımı kaptanı olarak FIFA Altın Top ödülü için oy kullanan İker Casillas, takım arkadaşı Ronaldo'ya oyunu verdiğini söyledi. Casillas, ''Eğer Ronaldo kazanmazsa şaşırırım çünkü attığı gol sayısı inanılmaz'' diye konuştu.

FIFA, normalde 15 Kasım'da dolan Altın Top Ödülü için oy kullanma süresini 29 Kasım'a uzatırken, şimdiye kadar oy kullananlara da değiştirme opsiyonu tanımış ve bu Barcelona Kulübü çevresince eleştirilmişti. 

Sıradaki Haber
Dortmund'dan defansa takviye
Yükleniyor lütfen bekleyiniz