Futbol

Overmars'tan ağır sözler! "UEFA Trump gibi"

02 Nisan 2020 Perşembe 10:13 - Son Güncelleme 02 Nisan 2020 Perşembe 15:27

Hollanda Futbol Federasyonu'nun koronavirüs nedeniyle ertelenen ligleri Ağustos'a kadar bitirmeyi planlaması büyük tepki çekti. Ajax Sportif Direktörü Marc Overmars, "Para, neden şu anda halk sağlığından daha önemli?" dedi.

Koronavirüs nedeniyle ertelenen liglerin ne zaman başlayacağı belirsizliğini korurken, Hollanda Futbol Federasyonu'nun ligi 3 Ağustos'a kadar bitirmeyi planladığını açıklaması tartışmalara neden oldu.

Konuyla ilgili en ciddi eleştiri Ajax Sportif Direktörü Marc Overmars'tan geldi.

De Telegraaf Gazetesine konuşan Overmars, "Para, neden şu anda halk sağlığından daha önemli? Federasyonun bağımsız bir karar vermesini umuyordum; ancak UEFA’nın arkasına saklanıyorlar" ifadesini kullandı.

Tecrübeli futbol adamı, "Bence büyük ülkeler her ne pahasına olursa olsun maçların yapılması için UEFA’ya baskı yaptılar. UEFA da bundan faydalanıyor; çünkü Şampiyonlar Ligi’nin oynanıp oynanmaması yüz milyonlarca avro fark anlamına geliyor" dedi.

Eleştirilerini ilginç bir benzetmeyle sürdüren Overmars, "UEFA ve Hollanda Futbol Federasyonu'nu, Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald Trump’a benzetiyorum; çünkü o da bir hafta öncesine kadar ‘ekonomi koronavirüs’ten daha önemli’ diyordu" şeklinde konuştu.

Kayanak: TRT SPOR

Sıradaki Haber
Ibrahimovic'ten emeklilik açıklaması: Bilmiyorum
Yükleniyor lütfen bekleyiniz