Futbol

ÖZET | Bayern Münih şampiyo..!

22 Mart 2014 Cumartesi 18:20 - Son Güncelleme 22 Mart 2014 Cumartesi 20:33

Mainz'ı deplasmanda 2-0 yenen Bayern Münih, adım adım şampiyonluğa ilerliyor.

Almanya 1.Ligi Bundesliga'da 26. hafta maçında namuğlup lider Bayern Münih, Mainz 05'i deplasmanda 2-0 yenerek şampiyonluğunu ilan etmeye çok yaklaştı. Bayern Münih, haftaya oynayacağı maçı kazanırsa veya en yakın takipçileri Borussia Dortmund ile Schalke 04 puan kaybederse şampiyon olacak.

Bayern Münih adım adım şampiyonluğa koşuyor

Almanya Birinci Futbol Ligi'nde (Bundesliga) 26. hafta karşılaşmasında lider Bayern Münih, deplasmanda Mainz 05'e konuk oldu. 

Mainz'te Coface Arena'da oynanan ve 34 bin biletli seyircinin izlediği karşılaşmada Bayern Münih, ev sahibi ekibi, maçın son 8 dakikasında bulduğu gollerle geçti.

Bu sezon üst üste 18. galibiyetini alan Bavyera ekibinin golleri 82. dakikada Bastian Schweinsteiger ve 86. dakikada Mario Götze'den geldi.

51. maçtır yenilmiyor

Bu galibiyetle puanını 74'e çıkaran ve üst üste 51. maçta yenilmezliğini sürdüren Bayern Münih, sezonun bitimine 8 hafta kala Hannover 96'yı 3-0'lık skorla geçen Borussia Dortmund ile arasındaki 23 puanlık farkı da korudu.  Mainz ise 41 puanda kaldı. 

Bundesliga tarihinin en erken şampiyonluğuna çok yakın

Bayern Münih, gelecek hafta Hertha Berlin'i mağlup etmesi durumunda şampiyonluğu garantileyecek. Bavyera ekibi, gelecek hafta mutlu sona ulaşırsa Bundesliga tarihinin en erken şampiyonluğunu yaşayacak.

Münih ekibinin en yakın takipçileri Borussia Dortmund (Hannover 96 0-3 Dortmund) ile Schalke 04 (Schalke 043-1 Braunschweigde) bu hafta sahadan galip ayrıldı. Bu iki ekip bugün puan kaybetseydi, Bayern Münih şampiyonluğunu ilan edecekti. 

MAÇIN ÖZETİNİ İZLEMEK İÇİN TIKLAYINIZ

Sıradaki Haber
Arda Turan'a sürpriz talip
Yükleniyor lütfen bekleyiniz