Futbol

ÖZET | Müthiş geri dönüşe 'Dost' engeli!

14 Şubat 2015 Cumartesi 16:25 - Son Güncelleme 15 Şubat 2015 Pazar 01:02

Leverkusen ile Wolfsburg arasındaki gol düellosu nefesleri kesti.

Almanya 1.  Futbol Ligi'nde (Bundesliga) 21. hafta maçında zirve mücadelesi yapan Wolfsburg, Bayern Leverkusen'i deplasmanda 90+4. dakikada attığı gol ile 5-4 mağlup etti. Gol düellosundan galibiyet ile ayrılan konuk ekip, aldığı 3 puanla lider Bayern Münih'i takibini sürdürdü. Karşılaşmaya 4 gol atan Bas Dost ile 3 gol atan Heung-Min Son damga vurdu. 

MAÇIN ÖZETİNİ İZLEMEK İÇİN TIKLAYINIZ...

Leverkusen'in müthiş geri dönüşüne "Dost" darbesi

Wolfsburg, ilk yarıyı Dost (2) ve Naldo'nun golleriyle 3-0 önde tamamladı.

İkinci yarıya 3 oyuncu değişikliği ile başlayan Bayern Leverkusen, adeta yeniden doğdu, Heung-Min Son'un 57. ve 62. dakikada attığı iki golle durumu 3-2 yapan Leverkusen'e Wolfsburg, 63. dakikada Bas Dost ile cevap verdi: Wolfsburg bu gol ile skoru 4-2'ye getirdi.

Rakip kaleye baskıyı artıran Bayer Leverkusen, 67. dakikada Son ve 72. dakikada Karim Bellarabi'nin golleriyle 4-4'lük beraberliği yakaladı.

Ev sahibi Leverkusen'in bu müthiş geri dönüşüne Wolfsburg, Bas Dost ile engel oldu. 90+4. dakikada bir kez daha sahneye çıkan Bas Dost, kendisinin 4'üncü takımın 5. golünü attı: 4-5

Karşılaşmadan konuk Wolfsburg, 5-4 galip ayrıldı.

Kırılma anı...

Leverkusen'de Boşnak oyuncu Emir Spahic'in 82. dakikada kırmızı kart gördü ve takımını 10 kişi bıraktı. Bu kart 4-4'ü yakalayan ev sahibi için kırılma noktası oldu.

Bayer Leverkusen takımında milli futbolcu Hakan Çalhanoğlu 45 dakika oyunda kalırken, Ömer Toprak ise cezası sebebiyle forma giymedi.

Ligde ikinci sırada bulunan yeşil-beyazlı ekip, bu galibiyetle puanını 44'e çıkarak lider Bayern Münih ile 8 puanlık farkı korudu.

Gelecek sezon da UEFA Şampiyonlar Ligi'nde mücadele etmeyi hedefleyen Bayer Leverkusen ise son 4 maçtan sadece 4 puan alarak 32 puanla 6. sırada kaldı.

Sıradaki Haber
ÖZET | Nuri attı, Dortmund kazandı
Yükleniyor lütfen bekleyiniz