Futbol

''Özil'in gitmesine ben karar verdim"

25 Ekim 2013 Cuma 16:00 - Son Güncelleme 25 Ekim 2013 Cuma 16:05

Ancelotti: "Takımın dengesi için Di Maria'yı tercih ettim."

İspanya La Liga ekiplerinden Real Madrid'in teknik direktörü Carlo Ancelotti, Mesut Özil'in Arsenal'e transfer gerekçeleri dahil birçok konuda açıklama yaptı.

İspanyol radyosuna konuşan Ancelotti, Arjantinli oyuncusu Di Maria ile Mesut Özil arasında kıyaslama yaparak, ''Özil'in gitmesine ben karar verdim. Teknik bir karardı. Takımın dengesi için Di Maria'yı tercih ediyorum" dedi.

Arjantini oyuncuyu Özil'den daha kalitesiz olmasına rağmen kadroda tuttuğunu vurgulayan Ancelotti, "Di Maria'yı yardımlaşması ve daha karakterli olmasından dolayı tercih ediyorum. Bale'in transferinin ardından Özil'den çok Di Maria'yı kadroda tutmak daha doğruydu'' değerlendirmesinde bulundu.

Bale'e ilk 11 yolu gözüktü

Galli oyuncu Gareth Bale hakkındaki soruları da yanıtlayan Real Madrid teknik direktörü, ''Bale'in transferi kolay olmadı. Hiçbir zaman netleşmemesine rağmen Real Madrid'e gelmek istiyordu. Buradaki tek sorunu fiziksel olarak hazır olmamasıydı. Şimdi ilk 11 için hazır. Bale'in, Nou Camp'taki maçın ilk dakikasından itibaren sahaya çıkmasında hiçbir sorun yok'' ifadesini kullandı.

Ancelotti, ''Bu yıl Altın Top ödülünü kazanmasını gerekiyor'' dediği Cristiano Ronaldo'nun ise ''profesyonelliğiyle kendisini en fazla şaşırtan futbolcu olduğunu ve takıma çok yardım ettiğini'' söyledi.

Real Madrid'de kaleyi Iker Casillas'ın elinden alan Diego Lopez'i, Villarreal'de 2006 yılında oynarken Milan için istediğini söyleyen İtalyan teknik adam, iki eldivenin de büyük kaleci olduğunu vurguladı.

''Kolay bir karar olmadı. İkisi de çok güçlü kaleciler" diye konuşan Ancelotti, Casillas'ın Şampiyonlar Ligi'nde, Lopez'in ise ligde kaleyi devralacağını söyledi.

"İyi oynamadan kazanıyoruz"

Öte yandan Ancelotti, Real Madrid'in "iyi bir futbol oynamayarak maçlar kazandığı" itirafında bulunurken, gösterişli futbolun zamanla geleceğini'' savundu.

''Real Madrid'i çalıştırmak bir rüyaydı ve bunu gerçekleştirdim'' şeklinde konuşan tecrübeli teknik adam, kulüp başkanı Florentino Perez'in takımda kimin oynayacağına asla karışmadığını belirtti.

"El Clasico" derbisine ilişkin de konuşan Ancelotti, ''Asla bir El Clasico maçını kaçırmadım. Her zaman büyük bir maç. Futbolcuların hepsi El Clasico'ya motive olduklarından hazırlık aşaması kolay bir maç. Tek sorun rakibin gücü'' yorumunda bulundu.

Ancelotti, teknik direktör olarak ''Jose Mourinho'dan daha çok Vicente Del Bosque'nin stiline yakın olduğunu'' kaydetti.

Sıradaki Haber
Messi için dudak uçuklatan teklif!
Yükleniyor lütfen bekleyiniz