Futbol

"Özil’in günah keçisi yapılması utanç verici"

11 Temmuz 2018 Çarşamba 00:01 - Son Güncelleme 11 Temmuz 2018 Çarşamba 00:29

Almanya Dünya Kupası'ndan elendi, tartışmalar bitmedi. Almanlar, günah keçisi olarak, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile buluştuğu için eleştirdikleri Türk asıllı oyuncu Mesut Özil'i seçti. Ancak Mesut'a yönelik haksız eleştirilere, hem yeşil sahalardan hem de Alman basınından tepki var.

Almanya, Dünya Kupası'ndan elenmenin faturasını Türk asıllı oyuncu Mesut Özil'e kesmek için her yolu deniyor.

Mayıs ayında İlkay Gündoğan ile birlikte Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la buluştukları için eleştirilen Mesut Özil'e yönelik saldırılar sürüyor.

Önce milli takım menajeri Oliver Bierhoff, "Onu Dünya Kupası kadrosuna almamalıydık" dedi. Sonra Alman Futbol Federasyonu Başkanı Reinhard Grindel, Mesut'u konuyla ilgili açıklama yapmaya davet etti ve takımı bırakması gerektiği imasında bulundu. Ancak o çıkışlar Almanya'da tepkiyle karşılandı.

Stuttgart futbol takımı oyuncusu Daniel Didavi, Mesut Özil'e yönelik eleştirilerin artık sınırı aştığını söyledi. Sport Bild’e konuşan Didavi, “Ben Mesut’un yerinde olsam, oynamaya devam eder miydim bilmiyorum” dedi.

Stern dergisi de, "Alman Futbol Federasyonu’nun Özil’i günah keçisi yapması utanç verici" diye yazdı. Dergi, teknik direktör Joachim Löw ve Bierhoff'un görevlerinde kaldığına da dikkat çekti.

Berliner Morgenpost ise Mesut Özil’in milli takımdan ayrılması halinde bunun felaket olacağını belirtip, Özil'i Alman futbol tarihinin gelmiş geçmiş en iyi orta saha oyuncusu olarak niteledi.

Hamburger Morgenpost gazetesi de “Mesut Özil’e Alman Federasyonu'nun çirkin faulü” başlığını kullandı.
 

Sıradaki Haber
De Jong'un yeni durağı Katar
Yükleniyor lütfen bekleyiniz