Futbol

"Özil'in transferi, Bale'e bağlıydı"

15 Ekim 2013 Salı 14:27 - Son Güncelleme 15 Ekim 2013 Salı 14:30

Arsenal Teknik Direktörü Wenger'den çarpıcı açıklamalar...

İngiltere Premier Ligi ekiplerinden Arsenal'in Fransız teknik direktörü Arsene Wenger, Mesut Özil ile anlaşmalarının, Gareth Bale'in, Real Madrid'e transferiyle bağlantılı olduğunu söyledi.

Wenger, Arsenal'in internet sitesinde yer alan açıklamasında, 50 milyon avro transfer bedeliyle "Arsenal tarihinin en pahalı futbolcusu" unvanını alan Türk kökenli Alman futbolcu Mesut Özil ile neden transfer döneminin kapanmasına yarım saat kala anlaşma sağladıklarını belirtti. Wenger, şöyle devam etti:

"Anlaşmanın zamanlaması Gareth Bale ile bağlantılıydı. Diğer anlaşmalarla da ilgisi vardı, çünkü Real Madrid, kadrosuna Asier Illarramendi ve Isco'yu da katmıştı. Ayrıca transfer konusunda karar verecek Carlo Ancelotti'nin, Real'deki oyuncuları daha iyi tanıması için zamana ihtiyacı vardı. Tüm bu açılardan bakıldığında transferin neden bu kadar geciktiğini anlayabilirsiniz."

1996'dan bu yana Arsenal'i çalıştıran 63 yaşındaki Wenger, Arsenal'in, Özil'i transfer etmek konusunda diğer takımlara göre daha avantajlı olduğunu savunarak, "Üç yıl önce Real Madrid'e gideceği sırada Mesut ile görüşmüştüm. Telefondaki görüşmemizde bana, Real Madrid'e gitmek istediğini söylemiş ben de ona şans dilemiştim. Uzun zamandır kendisini istediğimi biliyordu ve bu, Mesut'u ilk takıma katma girişimim değildi" diye konuştu.

Sıradaki Haber
İtalyan ekibine Endonezyalı patron
Yükleniyor lütfen bekleyiniz