Futbol

Premier Lig'de bu hafta neler yaşandı?

09 Nisan 2019 Salı 15:21 - Son Güncelleme 09 Nisan 2019 Salı 16:03

Premier Lig, bu hafta birbirinden heyecanlı maçlara sahne oldu. TRT SPOR'da yayınlanan Panorama programında haftanın en dikkat çekenleri listelendi.

HAFTANIN EN İYİ TAKIMI CHELSEA

Chelsea, milli takım arasından fırtına gibi döndü. 8 günde 3 maça çıkan Londra temsilcisi, Eden Hazard ve Ruben Lotus Cheek önderliğinde, bu karşılaşmalardan 9 puan toplamayı başardı. Cardiff deplasmanından son 5 dakikada bulduğu goller ile 3 puanı cebine koyan Maurizio Sarri’nin öğrencileri, evinde Brıghton’u 3-0, West Ham United’ı ise 2-0’lık skorlarla geçmeyi başardı. 8 günde yoğun maç temposu geçiren ve hata yapmayan Chelsea, haftanın en iyi takımı oldu.

HAFTANIN EN İYİ OYUNCUSU EDEN HAZARD

Real Madrid neden ona yüzlerce milyon avro ödemeye hazır, Eden Hazard işte bu sorunun cevabını son 2 maçta bize verdi. Belçikalı yıldız Chelsea’de adeta orkestra şefliği yapmaya başladı. Londra temsilcii ligde son 2 karşılaşmada 5 defa fileleri havalandırıken, bu gollerin 4’ünde Eden Hazard imzası var… Belçikalı Dünya yıldızı bu süreçte takımı adına 3 defa ağları sarsarken, 1 kez de arkadaşına gol pası verdi. Eden Hazard, Brıghton ve West Ham United maçlarında sergilediği performans ile haftanın en iyi oyuncusu oldu….

HAFTANIN TEKNİK DİREKTÖRÜ BRENDON RODGERS

Leicester City, adeta seriye bağladı. Kaplanlar, Brendon Rodgers yönetiminde durdurulamıyor. Mavililier, sırasıyla, Fulham, Burnley ve Bournemouth karşılaşmalarından galibiyetle ayrılırken bu hafta Huddersfeld Town’a konuk oldu. Brendon Rodgers ve öğrencileri, bu deplasmandan da 4-1’lik galibiyetle ayrıldı ve ligde 7’inci sıraya oturdu. Kuzey İrlandalı teknik adam gelmeden önce 11’İnci sırada bulunan Leicester, Rodgers’ın gelmesiyle birlikte basamakları birer birer tırmanmaya başladı ve hedefe Avrupa Kupalarına katılma hakkını koydu.

HAFTANIN EN KÖTÜ TAKIMI FULHAM

Kimilerine göre Londra şehrinin en şirin takımı olan Fulham, bitime 5 hafta kala Premier Lig’e veda etti… Scott Parker’ın öğrencileri, haftayı Manchester City maçı ile açtı, Watford deplasmanında kapattı. Pep Guardiola’nın “Rüyalar Takımı” na evinde dur diyemeyen, siyah beyazlılar, Crevenen Cotage’den 2-0 lık mağlubiyetle ayrıldı.  Haftanın diğer maçında Watford deplasmanına çıkan Fulham, Vicarege Road’ta adeta bozguna uğradı. Deplasmandan 4-1’lik mağlubiyetle ayrılan Londra temsilcisi, sezon başında transfere 141 milyon avro harcasada kümede kalmayı başaramadı.

HAFTANIN SÜRPRİZ TAKIMI EVERTON

Haftanın ilk karşılaşmasında, West Ham United deplasmanından 2-0’lık galibiyetle dönen Everton, bir sonraki mücadelede Arsenal’i ağırladı. Goodison Park’taki maça moralli başlayan Marco Silva’nın öğrencileri, 10’uncu dakikada deneyimli savunmacısı Phill Jagielka ile 1-0 öne geçti. Merseyside temsilcisi, o dakikadan sonra adeta kalesini abluka altına alan Arsenal’e istediğini vermemek için elinden geleni yaptı. Ve başarılı da oldu. Goodison Park’ta, geride kalan 80 dakika gol sesi çıkmadı ve Everton, formda rakibi Arsenal’e 6 maç aradan sonra mağlubiyet yaşattı.

HAFTANIN ÖNE ÇIKANLARI

Şüphesiz Premier Lig’de 33. haftayı en mutlu kapatan takım Tottenham Hotspur oldu. Londra temsilcisi 2016 yılından bu yana uzak kaldığı evine geri döndü. Tottenham Hotspur Stadyumu’nun açılış maçı karnaval alanına dönerken, Pochettino’nun öğrencileri, Crystal Palace’ı adeta sahadan sildi. Londra ekibinin yeni evinde ilk golü Heung Min Son’dan gelirken, Christian Eriksen skoru tayin etti ve karşılaşma 2-0 sonuçlandı.

Liverpool’da, galibiyetler peş peşe gelmeye devam ederken, yüzleri güldüren başka bir olay yaşandı. Yaklaşık 1 aydır ligde ağları sarsamayan Muhammed Salah, gol orucunu açtı. Mısırlı yıldız 1-1 giden mücadelenin 80’inci dakikasında takımı öne geçirmeyi başardı. 

Premier Lig’in, Başa bela ikilisi Raul Jimenez ve Diogo Jota can yakmaya devam ediyor. Bu hafta, Manchester United’ı ağırlayan ve 2-1 yenen Wolwes da, Meksikalı Jimenez, Jota’ya bu sezon 5’inci asistini yaptı…

Portekizli Jota ise geride kalan maçlarda, Jimenez’e tam 4 defa gol attırmayı başarmıştı.

Premier Lig’de belki de bu hafta oynanan en kritik mücadele Liverpool ile Tottenham Hotspur arasındaydı. Kırmızılar, şampiyonluk yolunda tökezlememenin hesaplarını yaparken Fırmino ile öne geçmeyi başardı. Fakat, Londra temsilcisinin Brezilyalı yıldızı Lucas Moura, eşitliği sağladı ve Anfield’ı sessizliğe boğdu.. 90’ıncı dakikada Toby Alderweild’in kendi kalesine attığı golle Merseyside’ın kırmızı yakasında adeta yer yerinden oynadı. Bu gol kimilerine görede Şampiyonluğun habercisi oldu.

Premier Lig’de 33’üncü haftanın en iyi 11’i ise şu şekilde...

Ada futbolunda şampiyonluk yarışı iyiden iyiye kızışmış durumda. Bakalım önümüzdeki hafta, sevinen Kırmızılar mı yoksa Maviler mi olacak?

Yazı: Mustafa Korkusuz 

 

Etiketler : FutbolPremier Lig
Sıradaki Haber
Messi 6. kez Altın Ayakkabı'nın peşinde
Yükleniyor lütfen bekleyiniz