Futbol

PSG-Real Madrid maçına doğru

30 Aralık 2013 Pazartesi 15:37 - Son Güncelleme 30 Aralık 2013 Pazartesi 15:41

PSG Teknik Direktörü Blanc: "İlginç bir maç olacak."

Fransa Birinci Futbol Ligi (Ligue 1) takımlarından Paris Saint Germain'in (PSG) teknik direktörü Laurent Blanc, Katar'da 2 Ocak Perşembe günü İspanya'nın Real Madrid takımıyla oynayacakları dostluk maçının tam bir futbol şöleni olacağını söyledi.

Katar merkezli bir şirketin iki yıl önce satın aldığı PSG takımının teknik direktörü Blanc, yıldız oyuncu Zlatan İbrahimovic ile ortak basın toplantısı düzenledi.

Doha'daki ortamı ve hava şartlarını çok iyi bulduğunu belirten Blanc, "Doha'da inanılmaz bir atmosferle karşılaştık. Futbol ve antrenmanlar için bundan daha iyi bir altyapı, ortam ve hava olamazdı" diye konuştu.

Fransız teknik adam, Katarlı taraftarların enerjisinin çok yüksek olduğunu vurgulayarak, "Katarlı taraftara iyi bir futbol maçı seyrettirmek istiyoruz. Buradaki heyecan ve coşku bizi de olumlu etkiliyor. Bütün stadyum PSG taraftarları ile dolu olacak" ifadelerini kullandı.

"Her şey 2014'e en iyi şekilde hazırlanmak için"

Real Madrid ile maç yapmanın her zaman için prestijli bir durum olduğunu kaydeden Blanc, "Her ne kadar, temel motivasyonumuz 2014 için hazırlanmak olsa da bu maç son derece ilginç olacak. Taraftarın da son derece keyif alacağı tam bir futbol şovu sunacağız" diye konuştu.

"Sezonun ilk yarısında oldukça iyi bir performans sergiledik. Monaco ve Lille'nin ligdeki çıkışı herkes için iyi oldu" diyen Blanc, bu iki takımın çıkışının kendilerine gevşememeleri gerektiğini gösterdiğini ifade etti.

İbrahimovic: "Messi, rüyaları gerçek yapar"

PSG takımının Bosna Hersek asıllı İsveç vatandaşı yıldız oyuncusu Zlatan İbrahimovic, sahada bir hayali gerçekleştirdiklerini söyleyerek, "Bugün, burada Paris'i, Katar'ı ve Fransa'yı temsil ediyoruz. Büyük emellerimiz var. Doha'da antrenmanlar için inanılmaz şartlara sahibiz" diye konuştu.

İlk yarının değerlendirmesini de yapan İbrahimovic, şunları kaydetti:

"Yapım gereği, asla tam olarak tatmin olmam. Takımım her geçen gün ilerleme kaydediyor. Çok kısa zamanda büyük bir sıçrama gerçekleştirdik ama çalışmaya devam etmeliyiz. Takım olarak çok iyi özelliklere sahibiz. Gelecekten umutluyum. Büyük galibiyetlere imza atacağız."

Real Madrid takımıyla oynayacakları maçla ilgili olarak "İki muhteşem takım arasındaki muhteşem müsabaka" ifadesini kullanan İbrahimovic, şöyle devam etti:

"Doha'da yapılacak maçta büyük bir taraftar desteği bizi bekliyor. Bu sayede 2014 için iyi bir başlangıç yapacağız. Tabii ki maçı kazanmayı umuyoruz. Bu aynı zamanda bizim için Real Madrid'in teknik direktörü Carlo Ancelotti ile de bir araya gelme fırsatı olacak. Ancelotti, mükemmel bir teknik adam. Takımını toparladı ve kulübünü yükseltti. Paris'te onunla çalışmak benim için büyük bir mutluluktu. Madrid'de kendisine başarılar diliyorum."

Barcelona takımının yıldız oyuncusu Lionel Messi ile ilgili olarak, "Messi bir yerde oynuyorsa, orada kulüp yoktur. Taraftar da yoktur. Çünkü tüm dünya onunladır" diyen İbrahimovic, "Messi gibi bir futbolcun varsa hiçbir şey hayal değildir. Çünkü o bütün hayalleri gerçek yapar" diye konuştu.

Sıradaki Haber
"Futbolda en büyük sorun şike ve illegal bahisler"
Yükleniyor lütfen bekleyiniz