Futbol

PSG'nin şampiyonluk haftası

26 Nisan 2014 Cumartesi 13:35 - Son Güncelleme 26 Nisan 2014 Cumartesi 13:43

Fransa'da Paris Saint-Germain yarın şampiyonluk maçına çıkıyor.

Fransa Birinci Futbol Ligi'nde (Ligue 1) lider Paris Saint-Germain, yarın Sochaux deplasmanında şampiyonluk maçına çıkıyor.

Ligue 1'de 82 puanla ilk sırada bulunan başkent ekibi, ligin 35. haftasında Sochaux'yu yenmesi halinde şampiyonluk turu atacak. En yakın takipçisi Monaco'nun 10 puan önünde bulunan Paris Saint-Germain'i galibiyet dışında şampiyonluğa taşıyacak başka ihtimaller de bulunuyor. Başkent temsilcisi, rakibinin Ajaccio deplasmanında puan kaybetmesi sonucu şampiyonluğa ulaşabilecek. Bitimine 4 hafta kalan Ligue 1'de, Monaco'nun şampiyon olabilmesi için Paris Saint-Germain'in en az 3 maçını kaybetmesi gerekiyor.

Paris Saint-Germain ile Sochaux arasında Auguste Bonal Stadı'nda oynanacak mücadele TSİ 15.00'te başlayacak.

Üst üste ikinci şampiyonluk olacak

Katarlı iş adamı Nasser El-Khelaifi tarafından satın alındıktan sonra yaptığı transferlerle büyük bir atılım yapan Paris Saint-Germain, üst üste ikinci şampiyonluğuna ulaşmanın hesaplarını yapıyor.

İsveçli golcü Zlatan İbrahimovic önderliğinde Fransa liginin bir numaralı şampiyonluk adayı ve Avrupa'da kupa kovalayan bir takım haline gelen başkent ekibi, tarihinde 4. kez Ligue 1'de mutlu sona çok yakın. Üçüncü şampiyonluğunu geçen sezon kazanan Paris Saint-Germain, daha önce 1986 ve 1994 yıllarında ligi zirvede bitirmeyi başarmıştı.

Parc des Princes'te bileği bükülmedi

Paris Saint-Germain bu sezon Parc des Princes'te oynadığı 17 maçta yenilgi yüzü görmedi.

Sahasındaki karşılaşmalarda 14 galibiyet, 3 beraberlik elde eden Paris ekibi, bu maçlarda 46 gol atarken, kalesinde yalnızca 5 gol gördü. Paris Saint-Germain deplasmanda 11 galibiyet, 4 beraberlik elde ederken, 2 de mağlubiyet aldı.

En çok atan, en az yiyen

Başkent ekibi Ligue 1'in en çok gol atan ve en az gol yiyen takımı olarak dikkati çekiyor.

Paris Saint-Germain, 34 hafta sonunda rakip filelere 75 gol gönderirken, bu gollerin büyük bir kısmı (40), Zlatan İbrahimovic ve Edinson Cavani'den geldi. İbrahimovic'in 25 golüne, Cavani 15 golle eşlik etti. Ligdeki tüm karşılaşmalarda forma giyen İtalyan file bekçi Salvatore Sirigu, bu sezon en az gol yiyen takımının bu performansında önemli rol oynadı. Sirigu bu maçlarda kalesinde 19 gole engel olamadı.

Blanc 3. kupasına yakın

Sezon başında İtalyan Carlo Ancelotti'nin Real Madrid'in başına geçmesiyle Paris Saint-Germain'de teknik direktörlük koltuğuna oturan Fransız çalıştırıcı Laurent Blanc, takımıyla 3. kupasını kazanmaya yakın.

Blanc yönetiminde, Bordeaux'yu 2-1 yenerek sezona Fransa Süper Kupası ile başlayan Paris Saint-Germain, Lig Kupası finalinde aynı skorla bu kez Olympique Lyon'u mağlup etti ve ikinci kupayı müzesine götürdü. Fransa Kupası 10. turunda, Montpellier'ye 2-1 yenilerek havlu atan başkent ekibi, UEFA Şampiyonlar Ligi'nde ise çeyrek finalde Chelsea'ye 3-1 ve 0-2'lik skorlarla elenmekten kurtulamadı.

Olympique Marsilya ve Saint-Etienne başı çekiyor

Ligue 1'de geride kalan yıllarda en fazla şampiyonluğa ulaşan takımlar 10'ar kez ile Olympique Marsilya ve Saint-Etienne oldu.

Olympique Marsilya son şampiyonluğunu 2010'da yaşarken, Saint-Etienne 1981'den bu yana 33 yıldır şampiyonluk özlemi çekiyor. Bu iki takımı 8 şampiyonlukla Nantes, 7'şer şampiyonlukla Monaco ve Olympique Lyon ile 6'şar şampiyonluğa sahip Reims ve Bordeaux takip ediyor.

Sıradaki Haber
Messi'den çılgın istek!
Yükleniyor lütfen bekleyiniz