Futbol

Puyol'a veda töreni

16 Mayıs 2014 Cuma 00:01 - Son Güncelleme 16 Mayıs 2014 Cuma 00:06

Barcelona, sözleşmesi feshedilen Puyol'a veda töreni düzenledi.

Barcelona alt yapısında yetişen, 1999-2000 sezonunda A takıma çıkan ve futbol kariyeri boyunca kulübü dışında hiçbir takımda oynamayan Puyol, "Barcelona'ya her şeyimi verdim" dedi.

İlk olarak dizindeki sakatlığın düzelmesi için uğraşacağını, daha sonra geleceğine karar vereceğini ifade eden 36 yaşındaki futbolcu, "Şimdilik sakatlığım için bir çözüm bulamadık ama pes etmeyeceğim. Oynayacağım diye üzerimde bir baskı yaratmadan denemeler yapmayı sürdüreceğim. Oynamak için diz sorunumu çözmem gerek" şeklinde konuştu.

Puyol, İtalya'nın Milan takımının veya Katar'dan bir takımın kendisine transfer teklifi götürdüğü iddialarına ise "Milan'ın veteran futbolcular aldığı doğru olsa da beni transfer edeceklerini sanmıyorum. Benden geçti. Kendime dürüst olmalıyım. Şu anda hiçbir kulüpte oynayamam" cevabını verdi.

15 yıl Barcelona'da forma giyen ve bunun son 10 yılında takım kaptanlığı yapan Puyol, tören sırasında takım arkadaşlarının kendisi için söylediği güzel sözlerden oluşan video görüntüsünü izlerken oldukça duygulandı.

Barcelona'nın "büyük kaptanı" olarak gösterilen Puyol, unutamadığı en önemli anları ise şöyle sıraladı:
"Çok zor. Abidal'ın Şampiyonlar Ligi kupasını kaldırdığı an önemliydi. Çok fazla mücadele ettikten sonra hayatta pes edilmemesini göstermesi açısından örnekti. Deplasmanda Real Madrid'i 6-2 yendiğimiz maçta çok önemliydi ama ben bu kulübün insancıl tarafını her zaman, her şeyin üzerinde tuumuşumdur. Bizim kadar insani yönü fazla bir takım olduğunu düşünmüyorum. Bu benim hayatımı çok kolaylaştırdı. Ayrıca en önemli anlar Nou Camp'a Barcelonalı taraftarların karşısına çıkmaktır."

Puyol, Barcelona'ya her şeyini veren biri olarak hatırlanmanın hoşuna gideceğini anlatarak, "Barcelona tarihinin bir parçası olmaktan gurur duyuyorum" diye konuştu.

Kendisini A takıma alan teknik direktör Louis Van Gaal'ı da unutmayan Puyol, "Benim için en önemli teknik direktörlerden biri oldu. Barça'da bana ilk takımda oynama şansı verdi. Taktik olarak iyi olan, futbolcusundan çok şey isteyen ve sözü açık biri. Eğer çalışırsan ve kazanırsan seni her zaman ödüllendiren biri" değerlendirmesini yaptı.

Puyol, gelecekte teknik direktörlük yapmayı düşünmediğini ancak Barcelona Kulübü'ne bağlı başka alanlarda görev alabileceğini kaydetti.

Barcelona ile bugüne kadar 593 maça çıkan Puyol, toplamda 21 kupa (6 lig, 3 Şampiyonlar Ligi, 2 Kral Kupası, 6 İspanya Süper Kupası, 2 Avrupa Süper Kupası, 2 Dünya Kulüpler Kupası) kazandı.

İspanya Milli Takımı'nda da 100 maç oynayan Puyol, 1 Dünya Kupası, 1 Avrupa Kupası ve 1 Olimpiyat (Sydney) ikinciliği elde etti. 

Sıradaki Haber
Lucescu üzüldü
Yükleniyor lütfen bekleyiniz