Futbol

Rakiplerini durdurmak için ısırdılar

14 Mart 2014 Cuma 11:03 - Son Güncelleme 14 Mart 2014 Cuma 11:06

Futbolcuların yaptığı en ilginç faullerden birisi, rakibi ısırmak oldu.

Rakiplerini durdurabilmek için türlü yöntemlere başvuran futbolcuların yaptığı en ilginç faullerden birisi, rakibini ısırmak oldu.

İtalya Serie B'de mücadele eden Bari'nin 26 yaşındaki Boşnak futbolcusu Enis Nadarevic, geçen hafta sonu çıktıkları Virtus Lanciano maçında rakibi Diego Falcinelli'yi ikili mücadele sırasında bacağından ısırarak durdurmuş ve kırmızı kartla oyundan atılmıştı. Rakibini ısıran Nadarevic'e verilecek ceza, İtalya'da hala merak konusu...

Bu yıl yaşanan bir diğer ısırma vakasına, İngiltere'de rastlandı. İngiltere İkinci Futbol Ligi'nde mücadele eden Torquay United takımında forma giyen orta saha oyuncusu Joss Labadie de rakibini ısırarak durdurmak isteyen oyuncular arasında kendine yer buldu.

İngiliz basınında yer alan haberlere göre, 23 yaşındaki futbolcuya, geçen ay Chesterfield'a karşı yapılan lig maçında rakibi Ollie Banks'i ısırdığı için 10 maçtan men ile 2 bin sterlin para cezası verildi.

Sabıkalı yıldız Suarez

Liverpool'un Uruguaylı forveti Luis Suarez de rakibini ısırdığı için oyundan atılan futbolcular arasında geliyor. Kötü şöhretli oyuncu, Hollanda'nın Ajax kulübünde oynarken PSV'li Otman Bakkal'ı ısırmış ve 7 maç ceza almıştı. Hollanda basını bu olaydan sonra kendisine "Ajax yamyamı" yakıştırmasında bulunmuştu.

Ajax'tan 2011 yılında Liverpool'a transfer olan 27 yaşındaki Uruguaylı yıldız, geçen yıl da Chelsea'ye karşı oynanan maçta Sırp oyuncu Branislav Ivanovic'i kolundan ısırmasından dolayı 10 maç cezaya çarptırılmış ve bu hareketinden ötürü uzun süre spor gündemini meşgul etmişti.

Müsabaka esnasında rakibi Evander Holyfield'ın kulağını ısıran ünlü boksör Mike Tyson'a özenmiş olabilen Türk futbolcu ise zamanında Galatasaray'ın formasını giyen Vedat İnceefe oldu.

1998-1999 sezonunda Galatasaray'ın Ankaragücü'nü 2-1 yendiği maçta Vedat İnceefe, rakibi Faruk Sarman'ı topsuz alanda önce sırtından ısırdığı ve maçtan sonra da kafa attığı için 6 ay futboldan men cezası almıştı.

Sıradaki Haber
Simpson ailesinin yeni üyeleri
Yükleniyor lütfen bekleyiniz