Futbol

Rangers, Gerrard'la çok mutlu

05 Şubat 2021 Cuma 12:08 - Son Güncelleme 05 Şubat 2021 Cuma 12:34  |  Kaynak : TRT SPOR

İskoçya Ligi ekiplerinden Glasgow Rangers, teknik direktörü Steven Gerrard önderliğinde harika günler geçiriyor.

İskoçya Ligi ekiplerinden Glasgow Rangers, alt liglerden yükselme mücadelesi verdiği yılların ardından çıktığı en üst klasmanda, Steven Gerrard önderliğinde özlediği günlerini yaşıyor.

Ligde, ezeli rakibi Celtic'in tamı tamına 23 puan önünde lider konumda bulunan ekip, 24 galibiyet elde ederken rakipleriyle üç kez puanları paylaştı. Birçok futbolcusundan üst seviyede verim alan Gerrard ve teknik heyet, oynattıkları futbolla da taraftarlarını mutlu ediyorlar.

Maç kaybetmedi, 60 averaj yakaladı

Geride kalan 27 haftada henüz mağlup olmayan Glasgow Rangers, Livingston, Hibernian ve Motherwell ile berabere kaldı. Lincoln ve ardından temsilcimiz Galatasaray'ı eleyerek kaldığı Avrupa Ligi gruplarında da yenilgi yüzü görmeyen ekip, Benfica, Standard Liege ve Lech Poznan'ın bulunduğu D Grubu'ndan yenilgisiz lider çıktı.

Glasgow Rangers'a bu sezon resmi maçlarda üstünlük kurabilen tek takım St. Mirren oldu. Rakibiyle Lig Kupası çeyrek finalinde karşılaşan St. Mirren, mücadeleyi 3-2 galip tamamladı.

Gerrard'ın öğrencileri, gol tablosunda da alışılmışın dışında bir görüntü çiziyor. Geride kalan 27 lig maçında, rakip fileleri 67 kez sallayan Rangers, kalesinde sadece 7 gol gördü.

Kadrosunda önemli yıldızlar var

İskoç ekibinin kadrosunda, tanıdık simalar kadar, Avrupa futbolu için yıldız isimler de bulunuyor.

Bu sezon 27 maçta kaleyi koruyan Allan McGregor, bir dönem Türkiye'de boy göstermişti. Beşiktaş'ın "feda" sezonunda siyah-beyazlı ekibin formasını giymişti.

Takımın sağ bekinde görev yapan James Tavernier, alışılagelmiş istatistikleri alt üst eden, olağanüstü bir performans sergiliyor. Bu sezon tamı tamına 17 gol atan tecrübeli futbolcu, 15 kez de arkadaşlarına servis yapmayı başardı. Takımın stoperlerinden Connor Goldson da, kendisine hazırlanan duran top setleriyle 8 gol attı.

Galatasaray'ın efsanesi Gheorghe Hagi'nin İstanbul doğumlu oğlu Ianis Hagi, yıldızını Rangers'ta parlatıyor. Mavi-beyazlı ekip ile bu yıl 30 maça çıkan Hagi, attığı 5 golün yanında, 11 asist ile önemli bir üretim durağı haline geldi.

Gerrard'ın kadrosunda, tabiri caizse "hücumcu bolluğu" yaşanıyor. Liverpool'dan yüksek bedelle transfer olan ve bu sezon 18 gole katkı veren Ryan Kent'in yanında, 12 gol atan Kemar Roofe, fileleri 11 kez sarsan Alfredo Morelos, etkileyici İsviçre macerasının ardından transfer edilen Cedric Itten ve artık bir Premier Lig efsanesi haline gelen Jermain Defoe, genç antrenörün elindeki alternatifler arasında yer alıyor.

Gerrard ile 100 galibiyet

Glasgow Rangers, Steven Gerrard ile 100. galibiyetine ulaştı. Çarşamba akşamı, St. Johnsotne'ı devirerek "dalya" diyen Gerrard, bu dereceyi yalnızca 152 maçta elde etti. Antrenörlük kariyerinde 20 mağlubiyet gören Liverpool efsanesi, 2,18 puan ortalaması yakalayarak, Glasgow Rangers adına da efsane olmaya doğru yol alıyor.

2017-2018 sezonunda çalıştırdığı Liverpool genç takımıyla, UEFA Gençler Ligi heyecanı yaşayan Gerrard, çeyrek finalde Manchester City'ye boyun eğmişti.

Sıradaki Haber
Messi'nin acelesi yok
Yükleniyor lütfen bekleyiniz