Futbol

Real Madrid, Benzema'nın rekoruyla 3 puanı kaptı

22 Nisan 2021 Perşembe 01:14 - Son Güncelleme 22 Nisan 2021 Perşembe 02:53  |  Kaynak : AA

İspanya 1. Futbol Ligi'nin 31. haftasında Real Madrid, deplasmanda oynadığı maçta Cadiz'i 3-0 mağlup etti. Karim Benzema, 2 gol ve 1 asistle karşılamaya damga vurdu. Fransız futbolcu, Raul Gonzalez'e ait rekora da ortak oldu.

Real Madrid'in ilk yarıda gelen gollerini Karim Benzema (Dk. 30-penaltıdan ve Dk. 40) ve Alvaro Odriozola (Dk. 33) kaydetti. Maçın yıldızı olan Fransız futbolcu Benzema, takımının iki golünü atmanın yanı sıra diğer golün de asistini yaptı.

Benzema, Real Madrid'de şimdiye kadar Raul Gonzalez'e ait olan 35 takım ile La Liga'da en fazla takıma gol atma rekoruna ortak oldu.

La Liga'da gol krallığı yarışında 23 golle Barcelona'dan Lionel Messi ilk sırada bulunurken, Benzema da gol sayısını 21'e çıkardı.

Real Madrid aldığı bu galibiyetle puanını 70'e çıkararak maç fazlasıyla liderliğe yükseldi.

Cadiz ise 36 puanla 13. sırada kaldı.

La Liga'da şampiyonluk yarışı veren diğer takımlardan Atletico Madrid (70 puan) sahasında Huesca, Barcelona (65) da sahasında Getafe ile karşılaşacak.

Diğer yandan Real Madrid dışındaki La Liga takımları, maçlardan önce Avrupa Süper Ligi girişimini protesto eden tişörtlerle sahaya çıktı.

Sıradaki Haber
Juventus, Inter ve Milan'a ceza verilmeyecek
Yükleniyor lütfen bekleyiniz