Futbol

Real Madrid elendiğini kabul etti

11 Aralık 2015 Cuma 19:16 - Son Güncelleme 11 Aralık 2015 Cuma 19:03

Kral Kupası'ndan men edilen Real Madrid'in, geçici tedbir talebi de reddedildi.

Real Madrid Kulübü, geçici tedbir talebinin Spor Tahkim Mahkemesi (TAD) tarafından reddedilmesinden sonra İspanya Kral Kupası'ndan men edildiğini kabul etti.

Kulüpten yapılan yazılı açıklamada, "geçici tedbir talebinin TAD tarafından reddedilmesinin ardından, İspanya Futbol Federasyonu (RFEF) disiplin kurumlarının aldığı karara saygı gösterildiği" belirtildi.

Kral Kupası 4. tur rövanşında 16 Aralık tarihindeki Cadiz maçının oynanmayacağını duyuran Real Madrid, bu maça bilet alanların paralarının hemen iade edileceğini duyurdu.

İspanya Kral Kupası 4. turunda deplasmanda Cadiz'e karşı oynayan ve 3-0 kazanan Real Madrid, geçen sezon Villarreal formasını giydiği dönemden kart cezalısı olan Denis Cheryshev'i oynatmış, rakip ekibin bu duruma itirazı üzerine RFEF tarafından Kral Kupası'ndan men edilmişti.

Cheryshev'in kart cezasının ne kulübe ne de futbolcuya iletilmediğini ve bu yüzden haberdar olmadıklarını savunan Real Madrid, ilk olarak federasyona, daha sonra da İspanyol hükümetine bağlı Spor Yüksek Konseyi'nin alt kurumu olan TAD'a başvurmuştu. Tüm itirazlarına ret cevabı alan Real Madrid, kulüp tarihinde ilk defa kural hatasından dolayı Kral Kupası'ndan elenmiş oldu.

 

Sıradaki Haber
Ribery tazminat ödeyecek
Yükleniyor lütfen bekleyiniz