Detay

Real Madrid 'Japon Messi'yi Barça'dan nasıl kaptı?

17 Haziran 2019 Pazartesi 13:13 - Son Güncelleme 19 Mart 2020 Perşembe 21:38

Birkaç yıldır potansiyelli genç yıldızları toplayan Real Madrid'in Barcelona'nın elinden kaptığı Kubo, üzerinde yıllardır çalışılmış bir politikanın ürünü.

Geleceğin yıldızı olarak gösterilen Takefuso Kubo, 10 yaşında katıldığı Barcelona alt yapısında 4 yıl oynadı.
2015 yılında Barcelona’nın genç oyuncularla sözleşme imzalarken FIFA kurallarını ihlal ettiği için açılan soruşturmanın ardından takımdan ayrılmak zorunda kaldı.

Ülkesine geri dönen genç futbolcu, FC Tokyo takımının gençlik akademisine katıldı. Barcelona, Kubo’yu 18 yaşına geldiği zaman almayı umuyordu ancak ezeli rakip Real Madrid, FC Tokyo ile 2 milyon Euro’ya anlaştı ve oyuncuyla da 6 yıllık sözleşme imzaladı.

Kubo, başlangıçta Madrid’in alt takımlarından Castilla’da oynayacak ama hedef futbolcuyu sezonun ikinci yarısında A takıma yükseltmek.

Barcelona, PSG’nin de istediği Kubo’nun taleplerini karşılamakta isteksiz davranınca ve bonservisini düşürmek için fazla zaman harcayınca araya giren Real Madrid’in oyuncuyu transfer etmesi kaçınılmaz oldu.



Kubo, Barcelona hakkındaki ilk soruşturmada, FIFA’nın 18 yaşın altındaki futbolcuları korumak için tasarladığı uluslararası transferlerle ilgili düzenlemelerin 19. maddesini ihlal ettiği bir düzine oyuncudan biriydi.

Barcelona bu kararı protesto etti ve politika değişikliği için lobi de yaptı ancak başarılı olamadı. İki yıl transfer yasağı alan Katalan kulübünde, genç futbolcular da ülkelerine geri dönmek zorunda kaldı. Bunlar arasında bir Amerikalı, bir Kamerunlu, iki Hollandalı, bir Venezuelalı, iki Fransız, üç Koreli futbolcu ve Kubo vardı.

Barcelona, futbolcunun Japonya’da geçirdiği başarılı dönemin ardından geri dönmesini bekliyordu ancak o Real Madrid’i tercih etti.

Önce Castilla sonra Madrid

Bu transfer Madrid’te Barcelona’ya karşı elde edilmiş bir zafer olarak sunuldu. Daha da önemlisi bu transfer, Real Madrid’in son birkaç yıldır kadrosuna kattığı İspanya ve dünya çapındaki gelecek vaat eden futbolculardan biri.

Transfer ettiği genç futbolculara önce Castilla’da şans veren Madrid, performanslarına göre oyuncuları kiralık gönderiyor veya A takıma yükseltiyor. Kubo da bu politikanın bir parçası.

Odegaard örneği

Dört yıl önce Madrid, 16 yaşındaki Martin Odegaard’ı 6 milyon euroya transfer etmişti. İspanyol devi Norveçli futbolcuyu kadrosuna katmak için Avrupa kulüpleriyle girdiği transfer yarışını kazanmış ve futbolcuya 6 yıllık sözleşme imzalatmıştı.

Jenerasyonun en yeteneklileri arasında gösterilen futbolcu, Madrid’te ilk olarak Castilla’da maçlara çıktı ve A takımla da antrenman yapma şansı yakaladı. Odegaard kiralık gönderilmeden önce sadece iki kez A takım forması giyebildi.

Şu an da 20 yaşında olan Odegaard, Heerenveen ve Vitesse maceralarının ardından kulübe geri döndü ancak takımdaki geleceği belirsizliğini koruyor.

Odegaard dışında Real Madrid, 2013 yılında Casemiro’yu transfer etti ve başlangıçta Castilla’ya gönderdi.

Bu politika son iki yılda hız kazandı.

Geçtiğimiz kış transfer döneminde City’den 19 yaşındaki Brahim Diaz ile ayrıca Brezilyalı futbolcular Rodrygo ve Vinicius Junior ile sözleşme imzalandı.

Vinicius, Mayıs 2017'de 46 milyon Euro karşılığında transfer edildi ve Temmuz 2018’de kulübe katıldı. Rodrygo ile Haziran 2018'de 45 milyon Euro'ya anlaşıldı ve bu yıl takıma katılacak.

Theo Hernández (21), Jesus Vallejo (22), Álvaro Odriozola (23) ve Andriy Lunin (20)'de bu politikaya uyan diğer transferler...

TRT SPOR

Sıradaki Haber
Bir film gibi geçti
Yükleniyor lütfen bekleyiniz