Futbol

Roma-Sevilla kapışmasında 10 gol!

14 Ağustos 2015 Cuma 23:28 - Son Güncelleme 14 Ağustos 2015 Cuma 23:39

İtalyan ekibi özel maçta son UEFA Avrupa Ligi Şampiyonu Sevilla'yı 6-4 yendi.

İtalya Birinci Futbol Ligi (Serie A) takımlarından AS Roma, İspanya Birinci Futbol Ligi (La Liga) ekiplerinden ve son UEFA Avrupa Ligi şampiyonu Sevilla'yı özel maçta 6-4 yendi.

Roma Olimpiyat Stadı'nda 30 bin civarında taraftarın izlediği ve hakem Paolo Valeri'nin yönettiği maç tam 10 gole sahne oldu.

Maç 6-0'dan 6-4'e geldi

Karşılaşmaya hızlı başlayan taraf, yeni transfer edilen yıldız oyuncuların hazırladığı golle ev sahibi Roma oldu. Maçın 4. dakikasında, Mohamed Salah'ın sağ kanattan derinlemesine pasına hareketlenen Edin Dzeko, sert ve düzgün vuruşta topu ağlara göndererek, takımını 1-0 öne geçirdi.

Maçın 8. dakikasında orta sahadan aldığı topla kendi başına ilerleyen Torosidis'in yaklaşık 25 metreden çektiği şutta, top ikinci kez Sevilla ağlarıyla buluştu.

42. dakikada Salah'ın pasında müsait durumdaki Dzeko, durumu 3-0'a getiren golü attı.

Bu golden 3 dakika sonra sağ kanattan gelişen Roma atağında, Dzeko'nun, dip çizgiden ortaladığı topu, arka direkte uygun durumdaki Radja Nainggolan düzgün vuruşla 4. kez Sevilla ağlarıyla buluşturdu.

Maçın ilk yarısı 4-0'lık Roma üstünlüğüyle sona ererken, ikinci yarının 56. dakikasında sağ kanattan gelişen ev sahibi takım atağında Salah, sağ çaprazdan çektiği sert şutta topu ağlara gönderdi: 5-0.

Hakem Valeri, 61. dakikada ceza sahasında yerde kalan Iturbe'ye yapılan faulü penaltı olarak değerlendirdi. Oyuna kısa süre önce giren Totti, 63. dakikada kullandığı penaltı atışını gole çevirerek, skoru 6-0 yaptı.

70. dakikada Roma ceza sahasına çalımlarla giren Suarez, penaltı noktasının gerisinden yaptığı düzgün vuruşla skoru 6-1'e getirdi.

76. dakikada Sevilla atağında Gameiro'nun sağ kanattan ortaladığı topa, altıpasta müsait durumdaki Reyes, bekletmeden yaptığı vuruşla takımının ikinci golünü kaydetti: 6-2.

83. dakikada Suarez sol kanattan verkaçlarla girdiği Roma ceza sahasında dip çizgiden topu ortaladı. Arka direkte uygun durumdaki Koke, skoru 6-3 yaptı.

Bu golden 3 dakika sonra Suarez, kaleyi cepheden gören açıdan ceza sahası çizgisi üzerinden çektiği düzgün şutta topu takımı adına 4. kez Roma ağlarına gönderdi.

Salih 86'da oyuna girdi

Geçen sezon başında Fenerbahçe'den kiralanan ve bu yıl sarı-kırmızılı takımda ikinci sezonunu geçirmeye hazırlanan Türk oyuncu Salih Uçan da mücadeleye 86. dakikada Radja Nainggolan'ın yerine dahil olarak, son 5 dakikada görev aldı

Roma'nın 6. golünden sonra maç bir ara faullerle sertleşince hakem Valeri, birkaç kez sarı kartına başvurmak zorunda kaldı.

Maç öncesi tanıtım

Maç öncesi yapılan kadro tanıtımında, oyuncular yeni sezon formalarıyla tek tek yeşil sahaya çağrıldı.

Roma'nın efsanevi takım kaptanı Francesco Totti en çok alkış alan isim olurken, Totti'nin ardından en çok alkışı bu sezonun iki flaş transferi Boşnak golcü Edin Dzeko ile Mısırlı oyuncu Mohamed Salah aldı.

Sakatlığı sebebiyle geçen yıl çok fazla forma şansı bulamayan ve bu yıl kendisinden çok şey beklenen Türk oyuncu Salih Uçan da maç öncesinde yoğun ilgi gösterilen oyuncular arasındaydı.

Tüm takım sahaya çıktıktan sonra toplu fotoğraf çekimi yapıldı. Daha sonra sarı-kırmızılı oyuncular teknik direktörleri Rudi Garcia liderliğinde tribünleri selamladı.

Bu arada, karşılaşma öncesi Roma Kulübü, sosyal paylaşım sitesinden geçen yıl Fenerbahçe ile yaptıkları sezon açılış maçının görüntülerine paylaştı.

Sıradaki Haber
Soldado La Liga'ya döndü
Yükleniyor lütfen bekleyiniz