Futbol

Roma’da ikinci Spalletti devri

14 Ocak 2016 Perşembe 17:13 - Son Güncelleme 14 Ocak 2016 Perşembe 15:15

Sarı-kırmızılı kulüp, teknik direktörlüğe Luciano Spalletti’yi getirdi.

İtalya Birinci Futbol Ligi (Serie A) takımlarından Roma’da teknik direktörlüğe, bu görevi daha önce de üstlenen Luciano Spalletti getirildi.

Milli futbolcu Salih Uçan’ın da formasını giydiği Roma’da beklenen oldu ve Fransız teknik adam Rudi Garcia’dan boşalan teknik direktörlük koltuğu, 56 yaşındaki Spalletti'ye emanet edildi. 

Roma Kulübünün internet sitesinden "O döndü" başlığıyla yapılan açıklamada, 2005-2009 yıllarında sarı-kırmızılıları çalıştıran Spalletti’nin Roma’daki ikinci döneminin resmen başladığı duyuruldu.

Sarı-kırmızılı başkent takımını daha önce çalıştırdığı dönemde 2 İtalya Kupası ve bir İtalya Süper Kupası kazandıran, 2006 yılında sezonun en iyi çalıştırıcısı seçilen Spalletti’nin Roma’daki ikinci dönemine hızlı başladığı belirtildi. Luciano Spalletti’nin, bu sabah Trigoria’daki tesislere giderek, takımının hafta sonu Olimpiyat Stadı’nda Verona ile yapacağı maçın hazırlıklarını bizzat yönettiği de bildirildi.

Roma’nın ABD’li sahibi James Pallotta da yaptığı açıklamada, Spalletti’yi yeniden Roma’da görmekten duydukları memnuniyeti dile getirerek, "O kazanan bir teknik adam. Pek çok başarısı var. Onunla Roma’yı hak ettiği yerlere taşımaya sabırsızlanıyorum" dedi.

Kulüp sitesine röportaj veren Spalletti, oldukça heyecanlı olduğunu belirterek, camiayı, taraftarları, şehri çok iyi tanıdığını ve bunun kendisini daha da heveslendirdiğini söyledi. 
Spalletti, ligin devre arasında şampiyonluk yarışında 7 puan geride olmalarının hatırlatılması üzerine şampiyonluk şanslarıyla ilgili olarak, "Bizi izleyen herkesin saygısını geri kazanmalıyız. Ciddi ve kararlı şekilde çalışmalıyız. Geride olduğunuz zaman her şey size bağlı değildir. Rakiplerin gidişatı da sizi bağlar, bu nedenle biz elimizden gelenin en iyisini vermeliyiz” ifadelerini kullandı.

Spalletti, Roma’ya geri dönüşü hususunda sportif direktör Walter Sabatini’den telefon aldığında bu işin olacağını düşünmeye başladığını da kaydetti. Deneyimli teknik adam, Pallotta’nın Roma için hem içeride hem dışarıda büyük hedefleri olduğunu ve kendisiyle iyi şekilde çalışmak istediğini aktardı.

Sıradaki Haber
FIFA'dan dünya devlerine şok!
Yükleniyor lütfen bekleyiniz