Futbol

Roma'nın geleceği Tuğberk Tanrıvermiş

16 Haziran 2019 Pazar 01:06 - Son Güncelleme 16 Haziran 2019 Pazar 01:25

30 yaşındaki Tuğberk Tanrıvermiş, ilk sezonunda Roma 15 Yaş Altı takımını İtalya'da şampiyonluğa taşıdı. Gelecek için büyük umut vadeden genç teknik adamının başarısının arkasında özverili bir çalışma var.

Son dönemde futbolcularımızın yurt dışına transferi bir artış içerisinde olsa da aynı durum teknik direktörler açısından geçerli değil.

Fatih Terim’in Fiorentina ve Milan macerasının dışında son yıllarda göze çarpan bir kariyer yok. Fakat umut vadeden gelişmeler de yaşanmıyor değil.

Fotoğrafta görmüş olduğunuz kişi Tuğberk Tanrıvermiş. 1989 doğumlu bir Türk teknik direktör.

Kayseri Erciyesspor, Denizlispor ve Galatasaray’da rakip analisti, alt yapı antrenörü ve profesyonel takım yardımcı antrenörlüğü görevinde bulunan Tanrıvermiş, geçtiğimiz sezon İtalya’nın dev kulüplerinden Roma ile anlaşmıştı.

Roma’da 15 yaş altı takımını çalıştıran genç teknik adam, ilk sezonunda şampiyonluk yaşadı. Kulüp tarihinin ilk Türk teknik adamı, takımın uzun süren şampiyonluk hasretini de dindiren isim oldu.

Prandelli döneminde Galatasaray'a geldi

Tuğberk Tanrıvermiş, Avusturya Lisesi’nde mezun olduktan sonra Galatasaray Üniversitesi’nde Siyaset Bilimi okudu. Cesare Prandelli döneminde maç analisti olarak Galatasaray’a geldi. Sarı kırmızılı camiada 4 yıl çalıştı. Maç analistlğindeki parlak görüntüsünün ardından 2016’da U-14 takımının başına geçti. Fakat daha sonra sözleşmesi yenilenmedi ve o da Roma’dan gelen teklifi değerlendirdi.

Tanrıvermiş, akıcı şekilde İngilizce, Almanya, Fransızca ve İspanyolca konuşabiliyor.



Cengiz Ünder'den tebrik

Genç teknik adamın kulüpteki en büyük destekçilerinden biri de Cengiz Ünder. Milli futbolcumuz Tanrıvermiş'in bu başarısını şu sözlerle kutladı: 

“Roma tarihinin ilk Türk antrenörü olarak, U15 takımının uzun yıllar süren hasretini sona erdirdin. 1 yıl önce başlayan hikayeni şampiyonlukla taçlandırdın. Bu ailenin bir üyesi olarak sana teşekkür ederim. Artık Roma’daki en başarılı Türk sensin ağabey, tebrikler!” 



İtalya ve Türkiye karşılaştırması

Peki Roma’daki ilk sezonunda takımını başarıya götüren Tanrıvermiş, İtalya ile Türkiye alt yapısını nasıl karşılaştırıyor? Sorun nerede?

“En büyük sorunumuz eğitim sistemi. Bzim çocuklar 6’da 7’de kalkıp okula gidiyorlar. Akşama kadar okulda kalıyorlar. Tüm gün doğru şekilde beslenemiyorlar. 7-8’de kalkan çocuk akşam önce antrenmana geliyor sonra da evine gidiyor. Biz tüm gün beslenemeyen çocuktan biz sahada performans bekliyoruz. İtalya’da okullar 12’de kapanıyor. Çocuk okuldan çıkıp evine gidiyor, yemeğini yiyor, dinleniyor ve sonra antrenmana geliyor. Burada antrenman süreleri 2 saat. Türkiye’de ise 1 saat veya 1 saat 10 dakika. Bu da gelişimi etkiliyor. Türkiye kalite olarak İtalya’ya göre fazla bir yer. Ama olay organizasyonda"

Kaynak: TRT SPOR 

Sıradaki Haber
Hollanda son 16'yı garantiledi
Yükleniyor lütfen bekleyiniz