Futbol

Ronaldo doğduğu yerde müzesini yaptırıyor

19 Kasım 2013 Salı 18:47 - Son Güncelleme 19 Kasım 2013 Salı 18:48

Ronaldo'nun, doğduğu Madeira Adası'nda kendi adına müze yaptırdığı belirtildi

Real Madrid'in ve Portekiz Milli Takımı'nın oyuncusu Cristiano Ronaldo, doğum yeri olan Madeira Adası'ndaki Funchal kentinde, kendi adına bir müze yaptırıyor.

Portekiz'in Diario do Noticias gazetesinin Ronaldo'nun ailesini kaynak göstererek verdiği haberde, futbolcunun müzesinin bu yıl sonu ve ya 2014 yılı başlarında açılacağı belirtildi. 5 Şubat 1985'te doğan Ronaldo'nun finansmanı tamamen kendisi tarafından karşılanarak hazırlanan müzenin, bu zamana kadar gizli tutulduğu belirtildi.

Futbolcunun yakınları, Portekiz gazetesine verdikleri röportajda, ''Ronaldo'nun bu girişiminden dolayı annesi çok gurur duyuyor. Müze hayata geçtiğinde tüm aile, bu davranışından dolayı Ronaldo ile gurur duyacak. Müze bölge için çok önemli olacak çünkü dünyanın birçok yanından turisti buraya getirecek. Ronaldo'nun kazandığı altın top ya da altın ayakkabı gibi ödülleri kim yakından görmek istemez ki'' ifadesini kullandı.

Müzenin 300 metrekarelik alanı kapsayacağı, şu anda inşaat halinde olduğu belirtildi.

Madeira Adası'ndaki FC Andorinha Kulübünde futbolla tanışan Ronaldo, 12 yaşındayken Sporting Lizbon tarafından keşfedilmişti.

Fakir bir yer olan Madeira Adası'na sürekli yardımda bulunan oyuncu, 2010 yılında yaşanan büyük sel felaketinde de ada sakinlerine yardım etmişti.

Etiketler : Cristiano Ronaldo
Sıradaki Haber
Draxler, Premier Lig'e "göz kırptı"
Yükleniyor lütfen bekleyiniz