Futbol

Ronaldo mu, Messi mi?

23 Ekim 2014 Perşembe 20:20 - Son Güncelleme 23 Ekim 2014 Perşembe 20:33

El Clasico'da Real Madrid ile Barcelona, ligde 169. kez karşılaşacak.

İspanya Birinci Futbol Ligi (La Liga) takımları Real Madrid ile Barcelona, 25 Ekim Cumartesi günü "El Clasico"da karşılaşacak. Dev maç iki süper yıldızı Ronaldo ile Messi'yi de karşı karşıya getirecek. 

El Clasico'ya kadar bu sezon ligde kalesinde gol görmeyen lider Barcelona'da Lionel Messi, Santiago Bernabeu'da gol atarsa La Liga tarihindeki en çok gol atan futbolcu rekorunu egale edecek. 

Futbol dünyasının merakla beklediği, Real Madrid ile Barcelona'yı karşı karşıya getiren ve El Clasico (Klasik) olarak adlandırılan maçta iki takım, ligde 169. kez karşı karşıya gelecek. Karşılaşma, TSİ 19.00'da başlayacak.

La Liga'da oynanan El Clasico'larda Barcelona'ya 70-66 üstünlük sağlayan Real Madrid, atılan gollerde de 265'e karşı 274 olmak üzere önde olan taraf görünüyor. La Liga'da bu sezon geride kalan 8 haftada 22 puanla namağlup lider olan Barcelona 22 gol atıp kalesinde hiç gol yemezken, 18 puanla 3. sıradaki Real Madrid ise attığı 30 gole karşın kalesinde 9 gol gördü.

Real daha zengin

Öte yandan, iki takımın 2013 yılı verilerine bakıldığında, Real Madrid'in 972, Barcelona'nın ise 494 milyon avro aktifi bulunuyor. Buna karşın Real Madrid'in borcu 602 milyon avro iken Barcelona'nın borcunun 440 milyon avro olması dikkati çekiyor.

Real Madrid'in gelirinin 549,3; giderinin ise 531,9 milyon avro olarak açıklandığı geçen sezonun bilançosuna göre, Katalan ekibinin 484,6 milyon avro geliri ve 451,2 milyon avro gideri bulunuyor.

"El Clasico her zaman bir futbol savaşıdır"

Barcelona'nın orta saha oyuncusu Andres Iniesta, düzenlediği basın toplantısında, "El Clasico her zaman bir futbol savaşıdır. Sadece bir maç değildir. El Clasicoların tahmini olmaz" değerlendirmesinde bulundu.

Real Madrid'e karşı kazanmak için "her açıdan en iyi oyunlarını oynamaları gerektiğini" belirten Iniesta, "Kazanan çok iyi duygularla ayrılacaktır. Kaybedersek hiçbir şey olmayacağını düşünmek hata olur. Madrid çok güçlü ve onların sahasında oynamak kolay bir şey değil" ifadelerini kullandı.

İspanyol futbolcu, "eşsiz" olarak nitelediği Lionel Messi'nin Santiago Bernabeu'da gol atıp La Liga tarihindeki en çok gol atan futbolcu rekorunu egale etmesi durumunda, Real Madrid taraftarının, Arjantinli golcüyü alkışlamasının güzel olacağını söyledi.

Ligde henüz kalesinde gol görmeyen Barcelona'nın file bekçisi Claudio Bravo da İspanyol televizyonu Gol TV'ye yaptığı açıklamada, "Bernabeu'da oynamak tüm futbolcuları olduğu gibi beni de motive ediyor" dedi.

Sıradaki Haber
O maçın tekrarı istendi
Yükleniyor lütfen bekleyiniz