Futbol

Ronaldo'nun gücü nereden geliyor?

05 Eylül 2017 Salı 20:11 - Son Güncelleme 06 Eylül 2017 Çarşamba 01:37

Dünyanın en iyi futbolcuları arasında gösterilen Real Madrid'in süper yıldızı Cristiano Ronaldo'nun, fiziği ve gücü spor camiasının her zaman gündeminde oldu. Manchester United'da bir dönem antrenörlük yapan Tony Coton, Portekizli yıldızın mimarının Sir Alex Ferguson'un antrenmanda uyguladığı sistem olduğunu belirtti.

Dünyanın en iyi iki futbolcusundan biri olarak kabul edilen Real Madrid'in yıldızı Cristiano Ronaldo'nun, golleri kadar fiziği de odak noktası olmaya devam ediyor.

Manchester United'da bir dönem antrenörlük yapan Tony Coton, Ronaldo'nun gücünün ve dayanıklılığının mimarının Sir Alex Ferguson olduğunu belirtti.

Coton, Portekizli yıldızın transferi gerçekleştiğinde ona 7 numaralı formayı veren Ferguson'un, Ronaldo ile ilgili planlarını da ortaya koyduğunun altını çizdi.

İlk zamanlarında Cristiano Ronaldo'nun ikili mücadelelerde oyuncak bebek gibi yere düştüğünü belirten Tony Coton, Sir Alex Ferguson'un bu sorunun üstüne gittiğini söyledi.

Ronaldo'nun yapılan sert müdahaleleri şaka sandığının altını çizen Coton, "Sir Alex onu güçlendirmek için çalışmalar yaptırdı. Ronaldo’ya antrenmanlarda ve küçük saha maçlarında faul yapıldığında, antrenörler bunu görmezden geliyordu" dedi.

Tony Coton, Portekizli yıldızın Roy Keane ve Rio Ferdinand gibi isimlerle karşı karşıya kaldığına da dikkat çekti.

Manchester United formasıyla üç Premier Lig ve bir Şampiyonlar Ligi zaferi yaşayan Cristiano Ronaldo, bu süre zarfında 292 maça çıkarken 118 gol atma başarısı göstermişti.

Sıradaki Haber
FIFA "puanlama sistemi"ni değiştiriyor
Yükleniyor lütfen bekleyiniz